Cel puţin 25 de unităţi medicale publice vor putea beneficia de fonduri în valoare totală de peste 150 de milioane de euro din PNRR pentru reducerea riscului de infecţii asociate asistenţei medicale, anunţă Ministerul Sănătăţii, precizând că data lansării apelului de proiecte este 30 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministerul Sănătăţii a lansat Ghidul solicitantului pentru investiţii în dotarea spitalelor publice cu echipamente şi materiale destinate reducerii riscului de infecţii asociate asistenţei medicale  aferent Componentei 12 – Sănătate, Investiţia I2. Dezvoltarea infrastructurii spitaliceşti publice, Investiţia specifică: I2.4. Echipamente şi materiale destinate reducerii riscului de infecţii nosocomiale
”Această componentă din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă vizează acţiuni destinate combaterii infecţiilor asociate asistenţei medicale (IAAM) din unităţile sanitare de stat. În urma selecţiei proiectelor depuse, minim 25 de unităţi medicale publice vor putea fi finanţate cu fonduri în valoare totală de 150.380.000 Euro. Valoarea maximă nerambursabilă a finanţării alocate per proiect este de 6.015.200 Euro”, precizează MS.
 
Se vor finanţa lucrări de reabilitare/modernizare/extindere a infrastructurii existente pentru organizarea în unităţile medicale de spitalizare continuă a unor structuri funcţionale pentru izolarea/gruparea şi tratarea pacienţilor cu infecţii asociate asistenţei medicale (IAAM). De asemenea, se pot primi fonduri pentru dezvoltarea laboratoarelor de referinţă şi a celor cu capacitate de investigaţii şi analize de microbiologie specializate, precum şi pentru achiziţionarea de echipamente şi sisteme destinate reducerii infecţiilor nosocomiale. 
 
Poate depune proiecte orice entitate publică în cadrul căreia funcţionează o unitate sanitară având  laboratoare de microbiologie, bloc operator, secţii de terapie intensivă, secţii de chirurgie, obstetrică-ginecologie, gastroenterologie, secţii de arşi sau de boli infecţioase. 
 
Data lansării apelului de proiecte este 30 septembrie. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.