Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, şi ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Marius Nica, au semnat, miercuri, contractele de finanţare pentru mai multe proiecte pe care le vor derula trei dintre spitalele din subordinea Primăriei Municipiului Bucureşti. Valoarea totală a proiectelor ajunge la 9 milioane de euro, fonduri europene, vizând, în principal, pregătirea personalului de specialitate din spitalele ”Doctor I. Cantacuzino”, ”Filantropia” şi Spitalul Clinic de Copii “Dr. Victor Gomoiu”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Semnarea a avut loc la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti.

”Este important să avem aparatură de ultimă generaţie, dar fără creşterea nivelului de pregătire profesională al capitalului uman nu putem să fim performanţi şi să-i primim pe pacienţi aşa cum aceştia merită şi cum îşi doresc”, a declarat Gabriela Firea.

Aceasta a explicat faptul că 3.100 de persoane vor beneficia de pregătire profesională de specialitate prin intermediul proiectelor.

La Spitalul Clinic de Copii “Dr. Victor Gomoiu” proiectul, în valoare de aproape 3 milioane de euro, vizează îmbunătăţirea calităţii vieţii copiilor cu boli rare, la Spitalul ”Filantropia” este vorba despre perfecţionarea personalului pentru gestionarea marilor urgenţe de sarcină şi naştere, în valoare de 1,3 milioane de euro, restul banilor fiind pentru două proiecte ce vor fi implementate la Spitalul ”Doctor I. Cantacuzino”.

Primăria Municipiului Bucureşti are în subordine 19 spitale.

La rândul său, Marius Nica a precizat că cele 9 milioane de euro reprezintă 10 la sută din întreaga alocare financiară la nivel naţional în luna decembrie.

Nica a mai anunţat că, din ianuarie 2018, primăriile vor putea depune proiecte pentru reabilitarea şi modernizarea ambulatoriilor de specialitate la spitalele din subordine, valoarea acceptată a proiectelor fiind între 100.000 şi 2,3 milioane de euro.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.