Peste 2.000 de preşcolari şi elevi din clasa pregătitoare din Buzău vor beneficia de pedagogia finlandeză, în cadrul unui proiect derulat de Primărie şi Centrul Cultural "Alexandru Marghiloman".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform viceprimarului din Buzău Oana Matache, programul educaţional derulat sub patronajul Ambasadei Finlandei în România "Clase de inspiraţie finlandeză" oferă oportunitatea ca peste 2.000 de preşcolari şi elevi de clasă pregătitoare din sistemul public de învăţământ să beneficieze de implementarea pedagogiei alternative finlandeze la clasă/grupă.

Matache a afirmat că delegaţia finlandeză va sosi în 23 august la Buzău şi alături de ambasadorul Marjut Akola se va da start startul programului.

Prima etapă a acestuia se desfăşoară în perioada 23 august 2021 - 1 iunie 2022 şi presupune instruirea educatorilor, învăţătorilor şi directorilor din cele 15 unităţi şcolare înscrise, precum şi monitorizarea permanentă a implementării la clasă şi măsurarea rezultatelor în mod ştiinţific, la finalul primului an şcolar de pilotare a proiectului.

"Educaţia finlandeză a ocupat mult timp şi în mod constant cele mai bune poziţii în toate tipurile de evaluări. Merită menţionat, cea mai importantă recunoaştere a sistemului educaţional al ţării: conform studiilor internaţionale, care sunt efectuate la fiecare 3 ani de către organizaţia de autoritate PISA, şcolarii finlandezi au demonstrat cel mai înalt nivel de cunoştinţe din lume. De asemenea, au devenit cei mai buni cititori copii de pe planetă, clasându-se totodată pe locul 2 la ştiinţe şi pe locul 5 la matematică", a precizat Matache.

La Buzău, programul este implementat de experţi în educaţie şi profesori universitari.

Principiul de bază al pedagogiei finlandeze este "Niciun copil nu rămâne în urmă".

"Şcoala românească nu devine şcoală finlandeză la Buzău. Şcoala românească doar se inspiră din cele mai bune practici. Copiii şi profesorii primesc oportunitatea excepţională de a se inspira din pedagogii performante şi de a evolua. Investiţia în educaţie este cea mai bună investiţie", a menţionat viceprimarul Buzăului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.