Consilierii generali îşi vor da, miercuri, acordul de principiu pentru achiziţionarea unui sistem e-ticketing, prin care vor fi montate automate de emitere a cardurilor de călătorie pentru mijloacele de transport în comun în Bucureşti şi în judeţul Ilfov.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest proiect a fost prevăzut în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016-2030 Regiunea Bucureşti – Ilfov, aprobat în şedinţa CGMB din 29 martie.

"Pentru facilitarea accesului la toate sistemele de transport public care îşi desfăşoară activitatea în Municipiul Bucureşti şi în zona limitrofă este necesară implementarea unei reţele de vânzare a titlurilor de călătorie cât mai uniform distribuită în teritoriu şi care să ţină cont de criteriile esenţiale de funcţionare, asigurând accesul la reţeaua de transport, atât a călătorilor ocazionali, cât şi a călătorilor care folosesc, de regulă, abonamente”, se arată în proiectul de hotărâre.

Dacă CGMB îşi va da, miercuri, acordul de principiu, municipalitatea va veni cu un alt proiect de hotărâre în şedinţa următoare, pentru achiziţionarea sistemului e-ticketing, care va fi supus dezbaterii şi votului consilierilor.

Luna trecută, primarul Capitalei declara că, din toamnă, municipalitatea va implementa tichetul unic de transport, un călător putând astfel să folosească acelaşi bilet pentru pentru călătoriile cu metroul, cu autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul, dar şi cu microbuzele firmelor private care vor circula pe traseele către localităţile din Ilfov.

"Împreună cu Metrorex şi CFR, vom implementa începând din această toamnă programul tichetului unic de transport. Acest bilet unic va putea să se adreseze atât companiilor de stat, RATB, Metrorex, CFR, dar şi societăţilor care au fost create de către UAT-uri, precum şi firmelor private", a declarat atunci Gabriela Firea. Ea nu a dat, însă, alte detalii.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.