Patronul fabricii de încălţăminte care a luat foc, luni, la Jilava, are asigurare, dar nu una care să acopere şi riscul de incendiu, pagubele putându-se ridica la milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proprietarul italian al fabricii deţine o asigurare property, care nu acoperă şi riscul de incendiu. Firma nu va fi astfel despăgubită decât marginal, susţine Profit.ro, citând surse avizate. Patronul nu a putut fi contactat nici de reprezentanţii asigurătorului şi nici de cei ai brokerului care a intermediat vânzarea poliţei.

Firmele de asigurare acceptă rar să asigure pentru incendiu spaţiile unde se lucrează cu materiale inflamabile, cum este şi cazul fabricii de la Jilava, mai spun sursele citate.

Incendiul izbucnit la fabrica de încălţăminte şi la depozitul acesteia a cuprins aproximativ 2.000 de metri pătraţi. Pompierii au intervenit cu 13 autospeciale de stingere, patru autoscări, un echipaj de descarcerare şi două ambulanţe. Un pompier şi-a pierdut viaţa în timpul intervenţiei, după ce peste el s-a prăbuşit un zid de beton.

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a deschis un dosar penal în cazul morţii pompierului, fiind demarate cercetări pentru ucidere din culpă şi nerespectarea măsurilor de securitate în muncă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.