Profesorul Adrian Peticilă de la Facultatea de Horticultură din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti a declarat duminică, la buzău, la protestul pentru susţinerea cercetătorului Costel Vânătoru, demis de la conducerea Băncii de Gene, că se aştepta la piedici în calea proiectului, însă nu ”la o asemenea mişcare”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conferenţiar doctor Adrian Peticilă, care este şi membru în echipa Băncii de Gene,  a declarat că mediul universitar de profil îl susţine pe cercetătorul Costel Vînătoru.
”Mă aşteptam să ne suflecăm mânecile şi să ne apucăm de treabă. Din păcate, avem nevoie de sustinerea oamenilor, avem nevoie de Banca de Gene. Unii zic că avem bancă de gene la Suceava, dar acolo e un depozit, cu tot respectul pentru oamenii de acolo.  O bancă de gene e afiliată la băncile europene, serveste intereselor naţionale.  Mă aşteptam la piedici, dar nu la o asemenea mişcare. Tot respectul pentru directorul de la AFIR, dar la Banca de Gene avem nevoie de specialisti, ţara are nevoie de această bancă de gene. Ne conduc orgoliile si mai puţin lucrurile practice. Politicul ar trebui sa susţină aceste lucruri care sunt pentru siguranţa şi valoarea noastră naţionalăî. Suntem indignaţi. Există sustinere din mediul academic pentru domnul Vînătoru.  Producem studenţi care aştaptă să  vină să lucreze în ţară, în domeniul horticulturii, iar Buzăul e pe primul loc din punctul acesta de vedere”, a declarat profesor Adrian Peticilă.
Circa o mie de buzoieni au protestat duminică faţă de demiterea cercetătorului Costel Vînătoru de la Banca de Gene şi aducerea în fruntea instituţiei a directorului AFIR, Adrian Chesnoiu, de profesie jurist, care recunoaşte că nu are competenţele necesare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.