Procurorii de la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti anchetează accidentul din Constanţa în care au fost răniţi şase jandarmi din Bihor, patru dintre aceştia fiind internaţi în spital,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, dosarul penal deschis de procurorii militari are ca obiect accidentul rutier produs în seara zilei de 7 iunie, în care a fost implicat un autovehicul militar aparţinând Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bihor, soldat cu rănirea mai multor ofiţeri.

“Din primele cercetări a rezultat că autovehiculul militar se deplasa către Constanţa, urmând ca ofiţerii pe care îi transporta să participe la o acţiune de pregătire profesională organizată de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, iar la ieşirea de pe Autostrada     A 2, ca urmare a unei manevre greşite, a acroşat un autoturism. În urma coliziunii ofiţerii au suferit vătămări corporale de o gravitate mai mică ce nu au impus internarea lor, cu excepţia unui singur ofiţer ce se află în stare mai gravă”, a precizat sursa citată.

Cercetările la faţa locului au fost făcute de o echipă mixtă formată din poliţişti şi specialişti criminalişti, coordonată de un procuror militar.

Accidentul a avut loc, marţi, în jurul orei 22.30, pe DN 3, la ieşirea din Constanţa spre Valu lui Traian, unde microbuzul în care erau jandarmii s-a ciocnit cu un autoturism.

Potrivit jandarmilor constănţeni, în microbuzul IJJ Bihor se aflau şase jandarmi, care veneau la Constanţa pentru a participa la o convocare.

Şoferul microbuzului a fost testat şi nu consumase băuturi alcoolice.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă, nouă persoane au fost rănite, şase din microbuz şi trei din autoturism. Şapte dintre răniţi, dintre care unul a fost intubat, au fost duşi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa pentru îngrijiri, iar doi au refuzat transportul la unitatea medicală.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.