Procurorii fac cercetări după ce un bărbat în vârstă de 45 de ani s-a prezentat de două ori la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, acuzând simptome specifice persoanele infectate cu Covid-19, fără a fi testat. Peste câteva zile, el a fost dus cu ambulanţa la unitatea medicală, fiind testat pentru coronavirus, iar rezultatul a fost pozitiv.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ, la Parchet a fost înregistrat, în 2 aprilie, un dosar penal pentru  zădărnicirea combaterii bolilor. 
 
"Obiectul sesizării se referă la faptul că, în zilele de 18 şi 20 martie, un bărbat din municipiul Piatra Neamţ, în vârstă de 45 de ani, s-a prezentat la Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe Piatra Neamţ, acuzând simptome specifice persoanelor infectate cu virusul Covid-19, fără a se dispune testarea”, se arată în comunicat.
 
Sursa citată spune că, în 23 martie, bărbatul a fost adus cu ambulanţa la unitatea medicală din Neamţ, ocazie cu care s-a dispus testarea, fiind diagnosticat cu infecţie cu COVID-19.
 
De asemenea, procurorii cercetează şi dacă au fost respectate protocoalele privind transportul între unităţile medicale a persoanelor infectate cu Covid-19, în condiţiile în care, după diagnosticare, pacientul a fost transferat la un spital din municipiul Iaşi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.