Arhiepiscopia ”Dunării de Jos” organizează mai multe manifestări religioase, între care şi o procesiune cu moaştele Sfintei Filofteia, în perioada 27-30 noiembrie, la Galaţi, când se sărbătoreşte Sfântul Andrei, ocrotitorul spiritual al oraşului. Totodată, reprezentanţii Bisericii vor împărţi alimente sau hrană caldă câtorva zeci de familii sărace.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arhiepiscopia ”Dunării de Jos” a anunţat, vineri, că în perioada 27-30 noiembrie 2016 va organiza mai multe evenimente pentru Sărbătorirea Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul municipiului Galaţi. 

Astfel, duminică, începând cu ora 15.00, va avea loc procesiunea ”Călători pe cărările sfinţilor“ cu racla moaştelor Sfintei Muceniţe Filofteia, adusă la Galaţi de la Bucureşti de o delegaţie a Patriarhiei Române pe traseul Universitatea ”Dunărea de Jos“ – Catedrala Arhiepiscopală. După acest moment ca avea loc o slujbă specială pentru primirea moaştelor Sfintei Filofteia şi de priveghere, dar şi o slujbă a Acatistului Sfântului Apostol Andrei, urmată de o serie de cateheze şi meditaţii duhovniceşti. 

Luni vor avea loc seminarii şi expoziţii pe teme religioase la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos şi la Teatrul Muzical Nae Leonard.

Marţi, la Catedrală, va avea loc Sfânta Liturghie arhierescă, urmată de programe cultural-educative la Capela “Sfântul Apostol Andrei” a Seminarului Teologic, după care va fi un program liturgic şi catehetic organizat pentru angajaţii platformei siderurgice ”ArcelorMittal”, cu prilejul aducerii moaştelor Sfântului Andrei la capela combinatului. De la ora 18.00 este programată slujba de priveghere închinată Sfântului Apostol Andrei. În continuare, la ora 19.00, va începe ”Pelerinajul luminii“, închinat Sfântului Andrei, care se va desfăşura pe traseul: Catedrala Arhiepiscopală – capela ”Sfântul Apostol Andrei“ a Seminarului Teologic.

Miercuri, după programul liturghic de la Catedrala Arhiepiscopală, de la ora 12.00, se vor oferi pachete cu alimente sau hrană caldă pentru 20 de familii sărace din fiecare parohie. Apoi, de la ora 13.00, ASCOR ”Sfântul Apostol Andrei“ – Galaţi, împreună cu reprezentanţi ai filialelor ASCOR din ţară, vor susţine un concert de colinde.

Evenimentele continuă şi de Ziua Naţională, când de la ora 8.00 va fi oficiată Sfânta Liturghie, iar de la ora 10.00 Te-Deum, atât în Catedrala Arhiepiscopală, cât şi în toate bisericile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.