Principesa Margareta a declarat, duminică, la Săvârşin, după slujba de pomenire a reginei Ana de la biserica ortodoxă din localitate, că familia se va consulta cu medicii pentru a stabili dacă regele Mihai poate fi prezent la înmormântare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Principesa Margareta şi principele Radu au participat, duminică, la biserica ortodoxă din Săvârşin, la o slujbă de comemorare a reginei Ana, la care au fost prezente zeci de persoane, în special localnici. Slujba a durat o oră şi jumătate şi a fost oficială de către arhiepiscopul Aradului, Timotei Seviciu.

La ieşirea din biserică, principesa Margareta nu a dorit, iniţial, să ofere declaraţii jurnaliştilor, ea fiind întrebată despre eventuala prezenţă la înmormântare a regelui Mihai.

”Nu pot să vorbesc despre asta”, a spus Margareta, care ulterior s-a întors către ziarişti şi a declarat că familia se va consulta, luni, cu medicii, privind posibilitatea venirii regelui în România.

”O să facem un anunţ, dar trebuie să ne consultăm cu medicii, cu regele şi cu sora mea, care este acolo, Maria”, a spus principesa.

Ea a adăugat că prezenţa la Săvârşin a fost foarte importantă pentru familie.

”Asta a fost foarte important pentru noi să fim împreună cu toţii, aici, la Săvârşin”, a spus Margareta, care se află la reşedinţa regală din localitate, împreună cu principele Radu, începând de vineri.

Clopotele au început să bată la biserica ortodoxă din localitatea arădeană Săvârşin după anunţul decesului Reginei Ana, iar până după înmormântarea din 13 august vor răsuna de trei ori pe zi.

Castelul Săvârşin a fost construit în perioada 1650-1680, iar în 1943 a fost cumpărat de Regele Mihai, fiind confiscat de regimul comunist în 1948. În urmă cu 15 ani, familia regală a redobândit Castelul Săvârşin, înconjurat de un parc botanic care are o suprafaţă de peste şase hectare, iar restaurarea imobilului a fost încheiată în toamna anului trecut.

După redobândirea castelului, a devenit o tradiţie ca regele şi regina să îşi petreacă sărbătorile de iarnă la această reşedinţă. Familia regală primea colindători, participa la slujbele de la biserică şi la acţiuni caritabile, împărţind de fiecare dată cadouri şi alimente familiilor nevoiaşe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.