Primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu a obţinut în instanţă terenurile de sport din Parcul Naţional şi le restituie cetăţenilor. Timp de două decenii, aceste terenuri au fost sub administraţia unei firme private, limitând accesul liber şi gratuit al comunităţii la facilităţile sportive, mai arată comunicatul de presă al USR Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractul privind folosirea terenurilor expirase de mai bine de un an, însă din motive financiare, firma privată a refuzat să renunţe la acestea până când Primăria Sectorului 2 a apelat la intervenţia unui executor judecătoresc.

„Este important să înţelegem că aceste terenuri sunt un patrimoniu al comunităţii, al nostru tuturor. Situaţia în care terenurile de sport din Parcul Naţional au fost administrate de către o entitate privată, în baza unui contract gratuit, este rezultatul unei decizii greşite luate de un alt primar în trecut. Această practică nu este izolată şi este, fără îndoială, regretabilă. Cu toate acestea, după 20 de ani, s-a făcut dreptate, iar terenurile de sport redevin publice”, a declarat Radu Mihaiu, potrivit sursei citate.

Aceste terenuri vor fi parte a proiectului de reamenajare a Parcului Naţional, păstrându-şi destinaţia sportivă. Astfel, terenul de fotbal, care avea capacitatea de a fi folosit de maximum patru persoane, va fi transformat într-un teren de baschet. Acest lucru va aduce o întreţinere mult mai uşoară şi va permite unui număr mai mare de oameni să-l utilizeze. Un teren de baschet este binevenit şi va contribui la diversificarea activităţilor sportive din zonă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.