Primarul Gabriela Firea vrea să amplaseze într-o zonă din centrul Capitalei o statuie a lui Ronald Reagan, spunând că a ales acest proiect pentru că fostul preşedinte american reprezintă un simbol al democraţiei, al luptei împotriva comunismului şi al respectării drepturilor omului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul ar urma să fie realizat de Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic din cadrul Primăriei Capitalei.

"Doresc să avem în Bucureşti statuia preşedintelui american Ronald Reagan, pentru că acesta reprezintă un simbol al democraţiei, al luptei împotriva comunismului, al respectării drepturilor omului, al libertăţii presei, dar şi al economiei de piaţă. Acest monument va fi amplasat în centrul oraşului şi îi reasigur pe toţi cetăţenii Bucureştiului că investiţiile culturale nu se realizează  în detrimentul proiectelor sociale, de infrastructură sau din domeniul sănătăţii”, spune primarul Gabriela Firea.

Ronald Reagan a fost cel de-al 40-lea preşedinte al SUA, iar prin politica sa intransigentă în confruntarea cu Uniunea Sovietică în perioada războiului rece, a avut o contribuţie hotărâtoare la prăbuşirea imperiului comunist din răsăritul Europei, a precizat municipalitatea. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.