Primarul Capitalei, Gabriela Firea, spune că nu îşi retrage decizia de demitere a lui Victor Coman de la conducerea Circului Globus, deşi a fost ameninţată şi hărţuită de Coman şi de susţinători ai acestuia. Firea a precizat că Victor Coman o persecută să îl pună din nou director, apreciind că acesta este “un caz patologic” şi precizând că va propune ca toţi managerii să dea un test psihologic înainte de a ocupa aceste funcţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În privinţa faptului că la Circul de stat Bucureşti am demis managerul în urma incendiului în care au murit 11 animale şi puteau să moară şi oameni, nu îmi retrag decizia, în ciuda tuturor presiunilor şi ameninţărilor primite din partea domnului director şi a susţinătorilor săi. Nu reacţionez pozitiv atunci când sunt ameninţată, hărţuită, când primesc mesaje noaptea, atât de la director, cât şi de la susţinători. Nu a fost în stare să asigure condiţii minime decente pentru îngrijitori şi animale. Ce trebuie să se mai întâmple ca acel om să înţeleagă că nu mai poate continua. Nimeni nu s-a născut şi nu a moştenit acele funcţii de la familiile lor. Mă gandesc serios să fac plângere la poliţie pe baza hărţuirii la care am fost supusă”, a declarat, luni, Gabriela Firea.

Primarul a precizat că Victor Coman “nu a făcut nimic” ca să asigure un loc potrivit pentru acele animale.

“Nu a făcut nimic (directorul Circului Globus, n.r.). I-am demonstrat că, în două zile, am găsit deja locaţii pentru o parte din animale şi astăzi mă întâlnesc cu un ONG cu reputaţie, care ne va sprijini gratis pentru a găsi locuri şi pentru celelalte animale pensionare. Acum ameninţă pe toate cărările şi mă persecută pentru a-l pune din nou director. Cred că este un caz patologic. Voi propune ca toţi managerii să dea un test psihologic pentru a ocupa aceste funcţii. Este incredibil să fii un om echilibrat psihic şi să ai astfel de reacţii”, a mai spus Firea.

Primarul general a precizat că va fi organizată o conferinţă de presă pe tema demiterilor din ultima vreme, de la Circul Globus, Spitalul Colentina şi RATB.

Reprezentanţii municipalităţii au precizat că activitatea Circului Globus va continua, iar angajaţii nu vor fi afectaţi de demiterea lui Victor Coman.

Angajaţii Circului Globus protestează, luni, la sediul din Parcul Circului, faţă de demiterea directorului Victor Coman de către primarul general al Capitalei Gabriela Firea, după incendiul de la adăpostul în care erau ţinute mai multe animale.

Aceştia îl susţin pe Victor Coman şi spun că nu i se poate imputa izbucnirea incendiului de la adăpostul în care erau ţinute unele animale ale circului, acesta nefiind un motiv de a fi demis. 

În opinia angajaţilor care s-au adunat la Circul Globus să protesteze, o eventuală decizie de demitere a directorului putea fi luată doar dacă, în urma unor verificări, erau descoperite nereguli în conducere.

Unsprezece animale, între care doi tigri, au murit în urma incendiului din 12 ianuarie, de la un adăpost al Circului Globus, pompierii reuşind să salveze alte peste 20 de animale, între care tigri, cămile şi ponei.

Primarul Capitalei a anunţat, în 13 ianuarie, că l-a demis pe managerul Circului Globus, Victor Coman, pentru că el trebuia să asigure adăposturi corespunzătoare animalelor care au murit în incendiu. 

"În ceea ce priveşte incidentul de ieri şi faptul că au murit acele animale într-un incendiu, nu putem sa imputăm 100 la sută unei persoane că a izbucnit un incendiu, se poate întâmpla oriunde. Dar orice manager de instituţie trebuie să înţeleagă faptul că, dincolo de activitatea de creaţie, are în subordine şi în responsabilitate şi activitatea de organizare şi de manageriere a instituţiei pe care o reprezintă. Prin urmare, domnul manager de la Circul Globus a fost demis astăzi (vineri, n.r.) din cauza faptului că ieri am avut o situaţie foarte grea în legătură cu câteva animale chiar dacă nu mai erau în spectacolul circului, erau animale pensionate. Trebuia să beneficieze de grija conducerii Circului de stat şi să aibă adăposturi corespunzătoare", a spus Gabriela Firea.  

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.