Primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, a declarat, vineri, la finalul şedinţei Consiliului Local, că doreşte ca Centrul Vechi să fie o zonă exclusiv pietonală, anunţând totodată şi reabilitarea a 27 de străzi. Valoarea investiţiei va fi de 26 de milioane de lei. În Centrul Vechi se găsesc clădiri precum Cazinoul, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie şi statuia lui Ovidiu. Zona a mai fost pietonală o perioadă scurtă de timp, însă hotărârea care interzicea accesul autoturismelor a fost atacată în instanţă care a decis anularea deciziei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consiliul Local Municipal Constanţa a aprobat, în cadrul şedinţei de vineri, un proiect care prevedere reabilitarea unor străzi din Centrul Vechi.

“Al doilea proiect despre care vreau să vă vorbesc este reabilitarea centrului istoric etapa a doua. Până acum am făcut o primă etapă şi acum mai avem încă o parte. Practic, de la bulevardul Ferdinand până la Cazino au rămas 27 de străzi, străduţe, alei pe care nu le-am putut include în proiectele anterioare, deci nu vorbim despre refacerea refacerii proiectului anterior, ci vorbim despre un proiect nou. 27 de străzi se vor face de la zero cu sistem de canalizare pluvială, nu exista în zona peninsulară, cu paviment de bună calitate. Învăţăm din proiectele anterioare şi facem lucrurile din ce în ce mai bine în toată această zonă”, a afirmat Decebal Făgădău.

El a precizat că valoarea investiţiei pentru reabilitarea străzilor respective este de 26 de milioane de lei.

Primarul Constanţei a mai spus că doreşte ca Centrul Vechi să devină zonă exclusiv pietonală.

“Vreau să subliniez încă o dată că zona peninsulară, zona centrală va deveni în cele din urmă pietonală, accesul va fi permis doar riveranilor şi celor care desfăşoară activităţi socio-economice în această zonă, că sedii de companie sau că au afaceri pentru că aşa este în orce centru istoric al oricărui oraş de vechime Constanţei sau chiar ceva mai tânăr”, a afirmat primarul Constanţei.

Zona respectivă a mai fost declarată pietonală, în mai 2019, dar hotărârea respectivă a fost contestată în instanţă care a decis anularea deciziei respective.

Celelalte străzi din Centrul Vechi, care nu fac parte din acest proiect, au fost reabilitate în ultima parte a mandatului de primar al lui Radu Mazăre.

În Centrul Vechi al Constanţei se află clădiri precum Cazinoul din Constanţa, Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa şi statuia lui Ovidiu.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.