Primarul Capitalei, Gabriela Firea, s-a întâlnit joi, la sediul municipalităţii, cu ambasadorul SUA în România, Hans Klemm. Firea scrie, pe Facebook, că a discutat cu diplomatul american despre proiectele care vor fi implementate anul acesta în Bucureşti, respectiv construirea unor spitale noi şi modernizarea celor existente, reabilitarea clădirilor cu risc seismic şi implementarea strategiei Smart City.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„De la preluarea mandatului de primar general am luat măsuri pentru dinamizarea procesului de consolidare a imobilelor cu risc seismic ridicat. Am înfiinţat o administraţie nouă, dedicată acestui proces care în ultimii 27 de ani s-a derulat extrem de greu, administraţiile precedente reuşind să consolideze în Capitală doar 20 de cladiri. Putem spune că în acest moment se lucrează la patru clădiri cu valoare de patrimoniu din Centrul Istoric al Capitalei, iar până la sfârşitul lunii februarie intră în execuţie alte patru imobile, situate tot în zona centrală. Ne propunem ca până la sfârşitul anului să începem lucrările la alte 20 de clădiri”, a spus primarul Capitalei în cadrul întâlnirii cu Hans Klemm.

Edilul i-a prezentat ambasadorului proiectele din domeniul sănătăţii, respectiv construirea de spitale noi – Spitalul Metropolitan cu aproximativ 1.500 de paturi şi spitalele zonale din sectoarele 3 şi 6, cu câte 300 de paturi.

De asemenea, Firea spune că în cadrul întâlnirii s-a vorbit şi despre strategia Smart City din Bucureşti pentru care a fost lansată licitaţia şi prin care vor fi implementate proiecte legate de trafic, parcări, iluminat, siguranţa cetăţenilor.

La rândul său, ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a amintit că ambasada Statelor Unite a acordat un grant Universităţii Politehnice din Bucureşti pentru a implementa un proiect picolt de micro-reţea inteligentă în campus, spune Gabriela Firea.

Un alt subiect de discuţie a fost legat de proiectele de reabilitare a zonei centrale.

„Ne dorim să desfăşurăm o serie de proiecte menite să crească valoarea de patrimoniu a Capitalei, să punem în valoare clădirile monument şi să conservăm practic istoria Bucureştiului. Până în prezent, am finalizat reabilitarea unor monumente istorice simbol pentru România, cum ar fi Arcul de Triumf, Casa Cesianu sau Observatorul Astronomic 'Amiral Vasile Urseanu'”, a afirmat edilul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.