Primarul Capitalei, Gabriela Firea, preşedintele Asociaţiei CGT 3010, Eugen Iancu şi managerul Spitalului „Sf. Ioan”, Robert Agafiţei au semnat joi protocolul de colaborare pentru construirea noii maternităţi. Asociaţia Colectiv GTG 3010 va construi noua instituţie spitalicească în curtea Spitalului de Urgenţă "Sfântul Ioan” din Bucureşti, din propriile fonduri, valoare clădirii fiind estimată la 12 milioane de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am făcut primul pas pentru construirea maternităţii în curtea Spitalului Sf. Ioan pe un teren al Primăriei Capitalei pe care din tot sufletul îl oferim. Pe toată durata colaborării noastre, dincolo de oferirea terenului, vă stăm la dispoziţie cu sprijin şi pentru obţinerea tuturor avizelor necesare şi pentru campanii de informare şi mediatizare pentru a putea strânge cât mai mulţi bani. Şi noi, ca instituţie, vom sprijini acest efort pentru adunarea sumei necesare maternităţii. Mi se pare că acest proiect este unul de suflet, este foarte important, doriţi să faceţi ceva concret”, a spus Gabriela Firea.

La rândul său, preşedintele Asociaţiei GTG 3010, Eugen Iancu, a afirmat că acest proiect este cel mai bun lucru pe care l-ar fi putut face, iar noua maternitate nu este doar un proiect bun pentru bucureşteni, ci reprezintă şi un simbol al renaşterii.

„Este poate cel mai bun lucru pe care l-am putea face, este un simbol al renaşterii şi un proiect foarte bun pentru bucureşteni”, a spus Eugen Iancu.

De asemenea, managerul Spitalului „Sf. Ioan” a adăugat că maternitatea Bucur funcţionează într-o clădire foarte veche, fiind necesară relocarea ei.

„Maternitatea Bucur funcţionează într-o clădire din 1938. (...) Noi avem personal, avem medici care să lucreze, doar trebuie relocaţi. Va avea exact acelaşi număr de paturi pe care le avem acum”, a spus Robert Agafiţei.

Asociaţia Colectiv GTG 3010 va construi o maternitate în curtea Spitalului de Urgenţă "Sfântul Ioan” din Bucureşti, din propriile fonduri, valoare clădirii fiind estimată la 12 milioane de euro.

Asociaţia GTG 3010 va iniţia şi va susţine cu propriile mijloace campanii de colectare a fondurilor necesare construirii maternităţii, va putea încheia parteneriate cu companii care vor să se implice în realizarea proiectului şi are obligaţia de a finaliza construcţia şi a o preda la final.

În ceea ce priveşte implicarea municipalităţii, ea va pune la dispoziţie terenul, va asigura sprijin logistic pentru obţinerea avizelor necesare şi va sprijini campaniile de promovare iniţiate de Asociaţia GTG 3010.

Spitalul "Sf. Ioan” va prelua în administrare clădirea, a cărei valoare estimată este de 12 milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.