Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că Termoenegetica va pune în funcţiune un tronson de magistrală a sistemului de termoficare în zona Ferentari, tronson care a fost reabilitat şi prin care se furnizează agent termic către 10.000 de apartamente, un liceu şi o şcoală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Nicuşor Dan a anunţat, vineri, realizarea lucrărilor de reabilitare a unui tronson de magistrală de termoficare în Sectorul 5, care urmează să fie pus în funcţiune după probele de presiune. 
 
Edilul a explicat că mai sunt de reabilitat, în zonă, doi kilometri de conductă între Calea Rahovei şi Sebastian şi 1.500 de metri de racorduri de dimensiuni reduse. Primarul a estimat că, după reabilitarea acestora, în februarie-martie anul viitor întregul tronson de magistrală Ferentari, care are 13 kilometri, va fi finalizat.
 
Tronsonul reabilitat deserveşte 16 puncte termice, 241 de scări de bloc care totalizează 10.000 de apartamente, precum şi un liceu şi o şcoală. Magistrala preia agent termic din CET Progresul. 
 
Lucrările au început în primăvara anului trecut. 
 
”Trebuie să privim în ansamblu, dacă vorbim de termoficare. Este un sistem care are multiple deficienţe. Începând cu 2021 el este mai bine. După ce ani de zile a fost mai rău, acum este mai bine cu fiecare zi, lună care trece, dar cu o viteză care nu e cea pe care ne-o dorim. Astea sunt condiţiile”, a precizat edilul. 
 
Întrebat dacă Primăria Sectorului 1 va aloca fonduri pentru funcţionarea CET Griviţa, Nicuşor Dan a răspuns că ”trebuie să dea drumul la CET Griviţa, pentru că e vorba de 16.000 de apartamente care sunt deservite de CET Griviţa”, el arătându-se convins că ”va exista înţelegere” la nivelul Consiliului Local al Sectorului 1.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.