Primarul din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi, afirmă, marţi, că Spitalul Municipal Câmpulung ”e sacrificat din nou pentru a salva Spitalul Mioveni”. Primarul anunţă că unitatea medicală nu va mai putea asigura urgenţele chirurgicale, naşterile, după ora 15:00 şi mai ales naşterile Covid- pentru că la Câmpulung e singura maternitate Covid din judeţul Argeş. Reacţia vine după ce doi medici de ATI de la spitalele din Câmpulung şi Curtea de Argeş au fost detaşaţi fără acordul lor la Spitalul Judeţean, pentru a evita pericolul închiderii Secţiei ATI de la Spitalul Mioveni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Spitalul Municipal Câmpulung  e sacrificat din nou pentru a salva spitalul Mioveni. Spitalul nostru nu va mai putea asigura urgenţele chirurgicale, naşterile după ora 15:00 şi mai ales naşterile Covid- pentru că la Câmpulung e singura maternitate Covid din judeţul Argeş”, a scris, marţi, pe Facebook, primarul Elena Lasconi.  

Aceasta acuză o ”manevră politică”.   

”Manevra e simplă: Spitalul Mioveni este singurul spital din ţară construit de la zero cu bani de la stat şi singurul cu care se poate lăuda PSD pentru că toate celelalte promisiuni au fost minciuni gogonate. Nimeni nu a luat în calcul personalul medical. Dar s-a “rezolvat” politic. Dacă PSD e la butoane în Argeş se poate orice, chiar dacă au de suferit peste 120 de mii de oameni. Aşa că, la Mioveni lucrează medici de la Spitalul Judeţean. În mod logic, nu ştiu de ce ar surprinde pe cineva, Spitalul Judeţean a ajuns în imposibilitatea de a asigura gărzile. Dacă îşi ia medicii înapoi, se închide secţia ATI Mioveni, prin urmare pierde finanţarea, iar asta nu dă deloc bine la partid. Concluzie: îi călcăm pe cap pe cei din Câmpulung”, a mai scris LAsconi.  

Aceasta afirmă că unitatea medicală din Câmpulung rămâne cu un singur medic anestezist care va trebui să asigure toate urgenţele şi operaţiile programate în intervalul orar 08:00-15:00.  

”În rest, urgenţele ar trebui transportate cu ambulanţa la SJU Piteşti sau alte spitale - Dumnezeu cu mila”, a mai scris primarul.  

Aceasta a adresat câteva întrebări comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă:  

”1. Ce vină au peste 120 de mii oameni din toată zona Muscelului?  

2. Având în vedere că Spitalul Municipal Câmpulung are singura secţie OG COVID din judeţ, unde vor mai naşte în urgenţă TOATE gravidele cu COVID-19, al căror număr va creşte din datele pe care le avem? 

3. Ce vină au ceilalţi medici din spital care nu vor mai putea profesa în meseriile lor? Concret, medicii nu mai pot face nicio intervenţie chirurgicală care presupune anestezie.  

4. Aţi luat în calcul faptul că Ambulanţa s-ar putea să nu facă faţă, mai ales că şi acest serviciu are deficit de personal în zona noastră?”, întreabă primarul.  

Autorităţile din judeţul Argeş au decis, marţi, detaşarea fără acordul acestora a doi medici de terapie intensivă de la spitalele din Câmpulung şi Curtea de Argeş la Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş. Concomitent, doi medici ATI de la Spitalul Judeţean sunt transferaţi la cel din Mioveni, unde 16 dintre cele 17 paturi ale secţiei ATI COVID sunt ocupate.  

Decizia a fost luată în condiţiile în care şapte medici de terapie intensivă de la alte unităţi sanitare au fost solicitaţi să facă trei sau patru gărzi pe lună la ATI Mioveni, însă cu toţii au refuzat. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.