Primăria Sectorului 5 a anunţat că a fost depus un proiect cu finanţare din fonduri europene în valoare de peste 50 de milioane de euro, prin care se optimizează sistemul de gestionare şi colectare al deşeurilor din Sectorul 5. Valoarea totală a proiectului „Dezvoltarea Infrastructurii de Colectare pentru Asigurarea unui Management Integrat al Deşeurilor în Sectorul 5” este în cuantum de 291.480.437 lei inclusiv TVA, iar contribuţia din bugetul local al Setorului 5 va fi în valoare de 52.907.374 lei inclusiv TVA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform unui comunicat de presă al Primăriei Sectorului 5, scopul programului îl reprezintă creşterea standardului de viaţă al populaţiei şi îmbunătăţirea calităţii mediului din Sectorul 5, prin optimizarea sistemului de gestionare al deşeurilor conform cu noile cerinţe legislative din sector, cu prevederile pachetului economiei circulare şi cu angajamente asumate prin sectorul de mediu.

Conform studiului de fezabilitate necesar implementării acestui proiect, în ultimii ani, cantitatea de deşeuri colectată la nivelul Sectorului 5 a înregistrat o creştere anuală de 2%. Pentru a creşte eficienţa colectării selective, se va implementa un sistem de colectare poartă în poartă pe cinci fracţii, se vor achiziţiona 107.500 de Ipubele care să permită colectarea selectivă pe cinci fracţii, se vor amenaja 300 de insule ecologice cu pubele pentru colectare selectivă-inteligentă, se vor achiziţiona 60 autospeciale electrice şi un soft informatic complex pentru managmentul deşeurilor.

Beneficiarii acestui proiect sunt în primul rând locuitorii Sectorului 5 (aproximativ 305.261 conform datelor obţinute la nivelul anului 2021), la care se adaugă 100.000 de persoane care tranzitează Sectorul 5 anual, 11.181 de operatori economici şi 181 de instituţii publice, conchide sursa citată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.