Primăria Sectorului 4 anunţă că un teren viran, "focar de infecţie", va fi transformat într-un parc cu o suprafaţă totală de peste 27.000 de metri pătraţi. Acesta va include atât spaţii verzi, cât şi locuri de joacă şi de fitness, un skate-parc, alei pietonale şi o parcare supra-etajată. Valoarea totală a investiţiei este de aproximativ 31 de milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Primăriei Sectorului 4, noul parc va fi amenajat la intersecţia bulevardului Metalurgiei cu strada Drumul Dealul Bisericii, într-o zonă în care sunt sute de familii cu copii.

Parcul va avea zone de agrement şi de promenadă, în locul unui teren viran, devenit în timetri pătraţi, depozit de gunoaie, care a fost expropriat pentru suma de 8,7 milioane de lei.

Noul parc va avea o suprafaţă totală de 27.627 de metri pătraţi, din care peste 10.000 metri pătraţi vor fi doar spaţii verzi. De asemenea, vor fi amenajate locuri de joacă şi de fitness, un skate-park. Parcul va fi dotat şi cu mobilier urban, cu un design unitar. 

În partea de sud a parcului va fi amenajată o parcare supra-etajată, cu un regim de înălţime de P+1+terasă şi o suprafaţă construită la sol de 1.100 metri pătraţi. Acolo vor fi în total 108 locuri de parcare. Valoarea investiţiei acestei parcări este de 3.730.467 lei fără TVA.

"Valoarea acestei noi invesitiţii este de aprox. 31 milioane de lei, din care 8,7 milioane reprezintă costurile exproprierii terenului", arată Primăria Sectorului 4.

Totodată, un parc nou va fi amenajat la Piaţa Sudului. Parcul Central va fi amenajat în zona delimitată de Strada Niţu Vasile (în vest), de Şoseaua Olteniţei şi de Şoseaua Berceni (în est) şi de Complexul agro-alimentar Big Berceni (în sud).Lucrările au început anul trecut şi vor fi gata odată cu finalizarea construcţiei noului complex agro-alimentar de la Piaţa Sudului. Acest parc va avea peste 10.000 de metri pătraţi, iar pentru amenajarea sa au fost expropriaţi 5.000 de metri pătraţi aflaţi în proximitatea complexului agro-alimentar Piaţa Sudului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.