Primăria Sectrului 4 a transmis, joi, că a făcut plângere penală pe numele conducerii Colegiului Naţional ”Gheorghe Şincai” care nu ar fi raportat un caz de infectare cu noul coronavirus.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ca urmare a mai multor sesizări primite din partea unor părinţi ai copiilor înscrişi la Colegiul Naţional Gheorghe Şincai, membrii ai Direcţiei Corp Control din cadrul Primăriei Sectorului 4 au efectuat, astăzi, un control în urma căruia s-a constatat faptul că persoanele din conducerea unităţii de învăţământ menţionate nu au raportat un caz de infectare cu SARS-COV-2, situaţie care ar fi generat, conform cadrului normativ în vigoare, intrarea în scenariul roşu de funcţionare”, a transmis, joi, Primăria Sectorului 4.

Sursa citată a precuzat că, potrivit informaţiilor obţinute de membrii Corpului de Control, acest aspect era cunoscut la nivelul Consiliului de Administraţie al şcolii încă de miercuri.

”Întrucât acest aspect contravine tuturor normelor legale şi sanitare aplicabile, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a dispus ca împotriva conducerii colegiului să fie înaintată, în regim de urgenţă, o plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor. De asemenea, având în vedere faptul că în timpul activităţii, angajaţii autorităţii locale au fost agresaţi verbal de către directorul adjunct şi directorul colegiului în încercarea de a bloca activităţile de control, aceştia vor depune, în cursul zilei de mâine, 2 octombrie 2020, plângeri penale pentru ultraj”, a mai transmis Primăria Sector 4.

Instituţia face ”un apel la responsabilitate şi rugămintea de a raporta în timp real fiecare confirmare a infectării cu SARS-COV-2 în rândul elevilor şi al angajaţilor şcolilor”.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.