Primăria Sectorului 1 va angaja pentru prima dată în istoria instituţiei un city manager, a decis Consiliul Local Sector 1 în şedinţa de miercuri, printre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească viitorul administrator public este şi aceea de a nu fi fost niciodată membru al unui partid politic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Administratorul public nu  este doar un simplu angajat, ci un promotor al reformării sistemului administraţiei publice locale, un profesionist. De aceea, susţin că persoana administratorului trebuie să fie pe de-a întregul apolitică”, spune primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Potrivit proiectului de hotărâre aprobat de Consiliului Local al Sectorului 1, atribuţiile administratorului public vor fi delegate acestuia de către primar, el putând, astfel, să coordoneze, organizeze şi gestioneze activităţile din cadrul primăriei.

Numirea în funcţie se va face prin concurs, iar candidaţii trebuie să depună un proiect de management. De asemenea, pentru a putea candida, ei trebuie să aibă cetăţenia română sau a altor state membre UE sau a statelor aparţinând Spaţiului Economic European, precum şi domiciliul în România, să cunoască limba română, scris şi vorbit, să aibă capacitate deplină de exerciţiu, să aibă vechime în specialitatea studiilor de minimum 15 ani, obligatoriu studii de masterat sau postuniversitare în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare ocupării postului şi să cunoască cel puţin o limbă de circulaţie internaţională, nivel mediu - dovedite pe baza unor documente.

De asemenea, nu sunt acceptaţi candidaţii care au fost membri de partid.

Şi Primăria Capitalei a angajat pentru prima dată în istoria instituţiei un city manager la începutul anului trecut, singurul candidat declarat admis după proba scrisă fiind Sorin Chiriţă, care a ocupat înainte funcţia de administrator special al RADET.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.