Reprezentanţii Primăriei Sectorului 1 au transmis că, de la începutul anului şi până în prezent, poliţiştii locali de la Compartimentul Control Activităţi Comerciale au întreprins 382 de acţiuni de control, dintre care 96 la unităţi de alimentaţie publică din acest sector. Astfel, opt unităţi de alimentaţie publică au fost sancţionate prin confiscarea veniturilor pentru că, deşi le-a fost suspendată activitatea până la obţinerea autorizaţiei de funcţionare, au continuat să lucreze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Atribuţiile de control în domeniul activităţilor comerciale permit poliţiştilor locali să desfăşoare acţiuni de prevenire şi combatere a faptelor de comerţ ilegal. De la începutul anului şi până în prezent, poliţiştii locali din cadrul Compartimentului Control Activităţi Comerciale au întreprins 382 de acţiuni de control, dintre care 96 la unităţi de alimentaţie publică din Sectorul 1. La opt dintre cele 96 de unităţi s-a aplicat sancţiunea complementară de confiscare a veniturilor obţinute, din cauză că, deşi au fost dispuse măsuri de suspendare a activităţii până la obţinerea autorizaţiei de funcţionare, comercianţii îşi desfăşurau, în continuare, activitatea ilegal. Menţionăm că aceste sume se fac integral venit la bugetul de stat”, arată reprezentanţii Primăriei Sectorului 1, într-o postare de marţi pe pagina de Facebook a instituţiei.

Sursa citată mai precizează că au fost desfiinţate 42 de chioşcuri amplasate ilegal, de la începutul anului şi până acum, iar pentru alte patru sunt demarate procedurile necesare ridicării acestora.

„În ceea ce priveşte situaţia construcţiilor tip chioşc amplasate ilegal, unde se desfăşurau activităţi de comercializare presă sau flori, de la începutul anului 2022 şi până în prezent au fost desfiinţate de pe domeniul public 42 de construcţii; pentru încă 4 sunt demarate procedurile necesare ridicării lor. În urma verificărilor, anul acesta au fost identificate şi sancţionate 14 unităţi care încălcau prevederile legale referitoare la prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun”, mai indică sursa menţionată.

Primăria Sectorului 1 mai spune că, în ultima lună, a fost constatată o creştere a faptelor de tulburare a liniştii publice după ora 22:00, prin difuzarea muzicii la intensitate ridicată.

Astfel, „poliţiştii locali au înmulţit controalele în zonele în care au fost semnalate frecvent aceste fapte, în mod special în incinta şi proximitatea Parcului Regele Mihai I (Herăstrău). Desfăşurăm permanent planuri de măsuri, în special în weekend, în intervalul orar 22:00-03:00”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.