Primăria Piteşti a fost sancţionată de către ISU Argeş pentru că nu a obţinut autorizaţia de securitate la incendiu. Primarul a promovat o hotărâre pentru alocarea a aproape 500.000 de lei în vederea finalizării lucrărilor până la termenul impus de pompieri, dar consilierii USR s-au abţinut de la vot, apreciind că suma este prea mare. După expirarea termenului dat, ISU a verificat din nou instituţia şi a aplicat un avertisment. Ulterior, Consiliul Local a votat proiectul de hotărâre.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Ca urmare a controalelor din anii precedenţi, efectuate de către ISU Argeş la sediul Primăriei Municipiului Piteşti, a fost lăsată, ca măsură în procesele verbale de control, obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu. Documentaţia a fost întocmită de către un proiectant specializat şi a fost depusă la ISU Argeş în vederea eliberării autorizaţiei de securitate la incendiu. Ulterior verificării documentaţiei şi a situaţiei din teren, ISU Argeş a mai solicitat efectuarea unor lucrări de conformare şi a emis Avizul de securitate la incendiu nr.192/20/SU-AG din 08.12.2020, care prevede că «Deţinătorul avizului are obligaţia să solicite autorizaţia de securitate la incendiu după efectuarea recepţiei la terminarea lucrărilor, înainte de punerea în funcţiune a construcţiilor ori a instalaţiilor pentru care s-a obţinut prezentul aviz»”, a transmis, vineri, Primăria Piteşti. 
 
Sursa citată a precizat că, pentru efectuarea lucrărilor de conformare, trebuia aprobată în Consiliul Local documentaţia tehnico-economică, cu o valoare de 493.047,76 lei inclusiv TVA,  obiectiv ce se regăseşte în Programul de Investiţii al municipiului Piteşti pe anul 2021, iar lucrările vor începe după aprobarea bugetului Municipiului Piteşti pe anul 2021.
 
”În şedinţa extraordinară din 28 ianuarie 2021, Consiliul Local a respins cu 9 voturi pentru şi 13 abţineri Proiectul de hotărâre iniţiat de primar privind aprobarea Documentaţiei tehnico-economice aferentă obiectivului de investiţii «Lucrări de conformare securitate la incendiu pentru Primăria Piteşti». ISU Argeş a sancţionat Primăria Municipiului Piteşti cu avertisment”, a mai transmis Primăria Piteşti. 
 
Potrivit reprezentanţilor instituţiei, consilierii USR s-au abţinut de la vot, întrucât au considerat suma prea mare. Uletrior, au aflat că proiectul a fost realizat de un consilier USR şi atunci au apreciat suma ca fiind corectă. 
 
”Consiliul Local a votat proiectul de hotărâre în data de 10.02.2021 – există HCL nr.44/10.02.2021. După finalizarea şi efectuarea recepţiei acestor lucrări de conformare, va fi emisă Autorizaţia de Securitate la incendiu pentru Primăria Municipiului Piteşti”, a mai transmis Primăria Piteşti. 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.