Primăria municipiului Galaţi va contracta un credit de o sută de milioane de lei de la CEC Bank pentru realizarea unor obiective locale de investiţii, după ce joi consilierii locali au aprobat două hotărâri în acest sens, primarul Ionuţ Pucheanu afirmând că, o dată împrumutată această sumă, gradul de îndatorare al municipalităţii va fi de aproximativ de 20%.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Consilierii locali din Galaţi, reuniţi joi în şedinţă ordinară, au aprobat o hotărâre privind contractarea unei finanţări rambursabile interne în valoare de 100.000.000 lei, sumă necesară pentru realizarea unor obiective de investiţii. Este vorba despre 10 obiective, iar printre acestea se numără achiţionarea de centrale termice pentru unităţile de învăţământ, construirea unei parcări supraetajate, resistematizarea unei străzi principale, modernizarea Parcului Eminescu din centrul oraşului, amenajarea unui spaţiu pentru târgul auto sau achiziţionarea de noi troleibuze, în total fiind vorba despre investiţii cifrate la aproape 300 de milioane de lei.

Ulterior, consilierii locali au aprobat şi contractul de credit de investiţii, care urmează a se încheia de către Municipiul Galaţi şi CEC Bank SA, în valoare de 100.000.000 de lei pe o perioada de 120 luni.

"Este valoarea maximă în care ne putem duce, o sută de milioane de lei sunt extrem de necesari pentru ducerea la bun sfârşit a proiectelor pe care le-am stabilit de comun acord cu colegii noştri din consiliul local pentru a fi demarate la nivelul municipiului Galaţi(...) Dobânda ştiu că e undeva de 0,75% plus ROBOR, ajungeam undeva sub 2 la suta pe total, sper să nu greşesc cifrele. E aşa cum aţi auzit şi în cadrul CL; cred că e una dintre cele mai bune dobânzi pe care un UAT a obţinut-o la nivel naţional în urma unei licitaţii. Licitaţia fost încheiată, CEC-ul fiind banca desemnată câştigătoare şi am avut nevoie de avizul CL pentru a valida această achiziţie. Urmează paşii legali pentru a beneficia de aceşti bani din împrumut", a afirmat primarul Ionuţ Pucheanu, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, la sfârşitul şedinţei de CL. 

Pucheanu a mai spus că o dată împrumutată această sumă, gradul de îndatorare al municipalităţii va fi de aproximativ de 20%, în condiţiile în care bugetul anual al Primăriei este de aproximativ 500 de milioane de lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.