Zona Podului Constanţa din Capitală va fi reabilitată, sursele de finanţare fiind identificate, iar procedurile necesare pentru contractarea lucrărilor urmează să fie demarate, informează, marţi, Primăria Municipiului Bucureşti (PMB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Municipalitatea precizează că indicatorii tehnico-economici pentru contractarea lucrărilor în zona Podul Constanţa sunt aprobaţi.

“Constatând dificultăţile de trafic în zona de incidenţă a Căii Griviţei cu Bulevardul Bucureştii Noi şi Şoseaua Chitilei, s-au identificat surse de finanţare pentru executarea giraţiei şi racordarea acesteia cu lucrările de reabilitare prevăzute în zonă, ca urmare a finalizarii lucrărilor la metrou, linia M4. În acest sens, s-a solicitat şi sprijinul Ministerului Transporturilor, în vederea reabilitării şi restructurării infrastructurii de cale ferată Podul Constanţa, aflat în stare avansată de degradare şi subdimensionat pentru necesităţile actuale”, precizează PMB.

Primăria Capitalei, prin HCGMB nr. 294/2013 şi HCGMB nr. 292/2014, a aprobat, la faza de studiu de fezabilitate, proiectul: "închidere Inel Median de Circulaţie la zona de nord/Autostrada urbană/ Tronsonul Lacul Morii - Şoseaua Colentina", care a a fost inclus în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) Bucureşti - Ilfov, aflat în procedură de aprobare.

În cadrul acestui proiect, unul dintre obiective este zona "Podul Constanţa".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.