Primăria Municipiului Bucureşti intenţionează să cumpere, până la sfârşitul anului, o sută de locuinţe de pe piaţa liberă, fiind înregistrate până în prezent peste 2.500 de cereri de repartizare locuinţe. Municipalitatea aşteaptă de la dezvoltatorii imobiliari oferte pentru garsoniere şi apartamente cu câte două, trei sau patru camere, situate în orice sector din Capitală. Valoarea proiectului este de aproape 40 de milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria Capitalei a anunţat, duminică, printr-un comunicat de presă, că intenţionează să cumpere până la sfârşitul anului, prin Compania Municipală Imobiliara Bucureşti (CMIB), o sută de locuinţe de pe piaţa liberă.

“La Primăria Capitalei sunt înregistrate, în acest moment, peste 2.500 de cereri de repartizare de locuinţe, aceasta fiind premiza de la care s-a pornit în derularea proiectului CMIB. Astfel, într-o primă etapă, se urmăreşte achiziţionarea a 100 de apartamente (10 garsoniere, 40 de apartamente cu două camere, 40 de apartamente cu trei camere şi 10 apartamente cu 4 camere). Valoarea totală a proiectului este estimată la 39.151.000 de lei (suma include TVA). Preţul solicitat pe metrul pătrat construit nu trebuie să depăşească 6.711,60 de lei (inclusiv TVA).”, se arată în comunicat.

CMIB a lansat deja către toţi dezvoltatorii imobiliari invitaţii de a trimite oferte pentru apartamente cu una, două, trei sau patru camere, confort 1, situate în oricare dintre sectoarele Municipiului Bucureşti. Orice investitor poate depune o ofertă care să vizeze cel puţin 10 apartamente situate în acelaşi imobil.

Timp de 10 zile, dezvoltatorii imobiliari vor putea să depună ofertele, iar la finalul acestei perioade o comisie de evaluare le va analiza şi le va selecta pe cele care vor corespunde întocmai criteriilor anunţate. 

Apartamentele pe care Compania Municipală Imobiliara Bucureşti le va cumpăra la finalul procesului de evaluare trebuie să nu se afle pe lista imobilelor expertizate tehnic încadrate la risc seismic gradele I, II, III. 

Achiziţionarea celor 100 de locuinţe reprezintă doar prima etapă a unui proiect mai amplu, pe care municipalitatea, prin CMIB, îl va continua şi în 2019.

Compania Municipală Imobiliara Bucureşti este una dintre cele 22 de societăţi comerciale pe acţiuni care alcătuiesc Holdingul Municipal. A fost înfiinţată prin HGMB 136/11.04.2017 şi se află sub autoritatea Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.