Primăria Capitalei a lansat, miercuri, un proiect prin care pot fi testaţi pentru coronavirus 3.000 de angajaţi din serviciile farmaceutice, alimentaţia publică, reprezentanţi ai mass-media, angajaţi ai firmelor de curierat şi sportivi care activează la Clubul Sportiv Municipal Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul ”Testăm pentru a salva economia şi locurile de muncă” a fost lansat de Primărie prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

"Continuăm proiectele destinate protejării sănătăţii bucureştenilor! Astăzi, începând cu ora 10.00, a fost lansată noua platformă online https://testamcovid.assmb.ro/, unde se pot înscrie voluntar, în vederea testării RT-PCR, 3.000 de angajaţi din domeniile serviciilor farmaceutice şi alimentaţiei publice, precum şi reprezentanţi ai mass-media, angajaţi ai firmelor de curierat şi sportivi care activează în cadrul Clubului Sportiv Municipal Bucureşti. Pentru fiecare test RT-PCR efectuat, Primăria Capitalei, prin ASSMB, va deconta suma de 200 de lei unităţilor sanitare publice şi/sau private afiliate în cadrul proiectului, aceasta fiind şi suma decontata CNAS pentru un test de acest tip", a afirmat primarul general, Gabriela Firea, conform unui comunicat de presă transmis de Primăria Bucureşti.

Proiectul a fost aprobat, la propunerea primarului general, printr-o hotărâre a Consiliului General al Municipiului Bucureşti din 18 iunie, bugetul total al proiectului fiind de 633.000 de lei.

Potrivit comunicatului, toate persoanele interesate care se află în una din categoriile menţionate în proiect şi nu se încadrează în definiţiile de caz, aşa cum sunt ele stabilite de INSP, se pot înscrie pe site-ul www.assmb.ro, la secţiunea specială a proiectului https://testamcovid.assmb.ro.

Unităţile afilitate proiectului vor face programări, iar beneficiarii vor fi anunţaţi în legătură cu ziua, ora şi locul unde vor trebui să se prezinte pentru testare.

Confirm sursei citate, rezultatele pozitive ale testărilor vor fi raportate de către unitatea medicală care a efectuat testarea, imediat, la INSP şi direcţiile de sănătate publică şi se vor lua măsurile necesare de internare/izolare ale persoanelor infectate. În aceste cazuri, unităţile afiliate îşi vor face propria anchetă epidemiologică şi vor adopta măsuri de limitare a infecţiei.

”Reamintim faptul că Primăria Capitalei mai are în desfăşurare, în acest moment, şi alte campanii de testare, care se bucură de mare interes în rândul bucureştenilor: ”Testăm pentru Bucureşti”, unde s-au înscris peste 11.000 de persoane pentru a fi testate în mod gratuit cu aparate RT-PCR. Până în prezent, aproape 4.700 au fost deja testate în acest proiect, prin intermediul clinicilor de stat şi private, partenere în program. ”Pentru cei care NU stau acasă”, proiect care vizează testarea RT-PCR a 3.000 de persoane, personal asimptomatic din cadrul serviciilor de utilitate publică/companiilor municipale aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi expus în mod direct riscului de îmbolnăvire. Testarea se derulează prin intermediul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr.Victor Babeş”.”, mai scrie în comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.