Primăria Capitalei anunţă că, până în prezent, au fost utilizate aproximativ două treimi dintre voucherele distribuite către beneficiarii programului de casare a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare. Termenul limită de utilizare a acestora - 30 septembrie - va fi prelungit cu două luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria Capitalei a livrat în luna iunie carnetele de ecovouchere către toţi cei 4.193 de beneficiari ai "Programului de stimulare a eliminării din traficul bucureştean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare, prin acordarea de eco-vouchere", ce are ca scop îmbunătăţirea calităţii aerului, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de Primăria Municipiului Bucureşti.

Astfel, fiecare beneficiar a primit un carnet de ecovouchere în valoare de 9.000 de lei, valoarea însumată a carnetelor distribuite ridicându-se la 37.737.000 lei. Beneficiarii pot utiliza fie carnetul integral, fie parţial sau câte o filă individual, în vederea achiziţionării exclusive de autoturisme noi Euro 6, non-diesel, mijloace de locomoţie noi "prietenoase cu mediul", non-diesel, hibride sau electrice, obiecte electrocasnice şi electronice noi cu clasa energetică superioară.

"Am distribuit ecovoucherele pentru casarea maşinilor poluante către toţi beneficiarii din această primă etapă a programului. Este vorba, aşadar, de 4.193 de autovehicule poluante care au fost casate sau radiate în Bucureşti, în urma acestei măsuri. Practic, suntem în faza în care deţinătorii de ecovouchere le utilizează efectiv în cadrul unităţilor comerciale participante - până în prezent, au fost utilizate de beneficiari aproximativ 2/3 dintre voucherele distribuite. Termenul limită în care pot fi folosite eco-voucherele - 30 septembrie 2019 - va fi prelungit cu încă 2 luni, am început demersurile pentru această modificare. De asemenea, pentru că interesul este crescut, analizăm posibilitatea de a realiza o a doua etapă a programului", a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Voucherele pot fi folosite în 47 de magazine partenere. Lista unităţilor comerciale participante este disponibilă atât pe site-ul Primăriei Municipiului Bucureşti, www.pmb.ro, la secţiunea Eco-voucher în schimbul unui autovehicul uzat, cât şi pe pagina de internet a societăţii Up Romania, www.upromania.ro. Tot aici se găsesc condiţiile de utilizare a eco-voucherelor, prevăzute în Regulamentul Programului. Beneficiarii eco-voucherelor trebuie să prezinte actul de identitate valabil cu domiciliul în Bucureşti la momentul achiziţionării produselor.

Operaţiunile aferente primei etape s-au derulat prin societatea Up Romania.

Conform Primăriei Capitalei, programul, dimensionat pentru 6.000 de beneficiari, a început în anul 2018, având data de 21 februarie 2019 ca termen limită pentru depunerea dosarelor. În urma verificării îndeplinirii condiţiilor de eligibilitate din Regulament a celor 6.000 de participanţi înscrişi, în program au fost acceptaţi 5.000 de proprietari. După verificarea dosarelor, au fost admise 4.193 de dosare şi respinse 49 (pentru neîndeplinirea condiţiilor obligatorii de eligibilitate).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.