Primăria Capitalei anunţă, joi seară, că s-au strâns 22 tone de ajutoare pentru refugiaţi, iar centrele de colectare sunt în continuare deschise. Peste 2.400 de persoane de diferite naţionalităţi au ajuns în Gara de Nord venind din Ucraina, 105 fiind cazate în centrele Primăriei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Numeroase familii bucureştene şi companii private s-au mobilizat şi au făcut donaţii pentru cetăţenii ucraineni. Peste 22 de tone de produse au fost donate de bucuresteni în mai puţin de o săptămână în cele trei centre deschise de Primăria Capitalei cu sprijinul DGASMB şi Proedus. Primăria Capitalei continuă colectarea de donaţii pentru refugiaţii ucraineni în centrele de colectare Bebe de Bucureşti situat în Bulevardul Regina Elisabeta nr. 75, sector 5, rond Piaţa Kogălniceanu, Centrul de Economie Circulara din Calea Plevnei nr. 98, sectorul 1, cu program de luni până vineri între orele 10.00 şi 18.00 şi la Arena Nationala, clădirea Academiei de Tenis, ( Bulevardul Basarabia nr. 37-39) cu program de luni până duminică între orele 10.00 şi 18.00”, a transmis, joi seară, Primăria Capitalei.  

Sursa citată a precizat că peste 2.400 de refugiaţi de mai multe nationalităţi care au ajuns cu trenul la Gara de Nord au fost asistaţi de echipele DGASMB la Punctul de Informare şi Coordonare. Dintre acestia, 105 sunt cazaţi în centrele PMB. 

”Centrul din gară a fost deschis de Primăria Capitalei începând din data de 26 februarie şi funcţionează nonstop, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor ucraineni care ajung la Bucureşti, în ceea ce priveşte orientarea către căile de acces sau mijloacele de transport, respectiv pentru asigurarea cazării. Mare parte dintre ei sunt în tranzit în România, fiind adăpostiţi pentru câteva zile, până se vor deplasa către ţările de origine sau alte ţări unde au rude”, a mai transmis Primăria.  

Persoanele interesate să sprijine prin donaţii cetăţenii ucraineni pot suna la numărul de telefon 021.9524 pentru Centrul Bebe de Bucureşti şi Centrul de Economie Circulară, iar pentru Centrul de colectare de la Arena Naţională, la numărul de telefon 0783121232. 

Pentru solicitări de cazare pentru refugiaţi, vă rugăm să sunaţi la următoarele numere de telefon: 0749065730, 0749052433, 0740582901. De asemenea, informaţii pot fi solicitate la adresa de email cmbcci@isubif.ro

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.