Primărie Capitalei a anunţat că din 23 ianuarie, în toate cele 19 spitale administrate de Primăria Municipiului Bucureşti, prin ASSMB - Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, au fost înfiinţate centre de recoltare a probelor biologice de la pacienţii cu simptomatologie sugestivă pentru SARS-CoV-2, iar până în prezent au fost recoltate peste 20.000 de probe de la pacienţii simptomatici COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Peste 20.000 de probe recoltate de la pacienţii simptomatici COVID-19, în centrele deschise în spitalele Primăriei Municipiului Bucureşti. Începând din data de 23 ianuarie 2022, treptat, în toate cele 19 spitale administrate de Primăria Municipiului Bucureşti, prin ASSMB - Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, au fost înfiinţate centre de recoltare a probelor biologice de la pacienţii cu simptomatologie sugestivă pentru SARS-CoV-2. Toate cele 19 centre de recoltare funcţionează în prezent la parametri optimi, numărul total de probe recoltate până acum depăşind 20.000. În funcţie de structura fiecărui spital şi de condiţiile existente, centrele de recoltare s-au organizat în interiorul unităţilor sanitare sau în containere special amenajate în acest scop, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie în vigoare”, arată o postare de marţi pe pagina de Facebook a PMB.
 
Sursa citată mai spune că astfel „se reduce astfel substanţial timpul de aşteptare şi este asigurat un acces cât mai facil al pacienţilor COVID-19 la serviciile medicale”.
 
„Toate centrele de recoltare din cele 19 spitale administrate de ASSMB sunt deschise zilnic, între orele 10:00-20:00, cu excepţia situaţiilor unde, temporar, sunt în vigoare modificări ale programului”, mai indică sursa menţionată.
 
Astfel, unităţile sanitare administrate de Primăria Municipiului Bucureşti în care există centre de recoltare a probelor biologice pentru diagnosticul infecţiei cu SARS-CoV-2:
 
- Spitalul Clinic Filantropia;
- Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”;
- Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” (program 10:00 - 14:00);
- Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa”;
- Centrul Clinic de Boli Reumatismale Dr. Ion Stoia”;
- Spitalul de Pneumoftiziologie Sf. Ştefan”;
- Spitalul Clinic Colţea/Policlinica Vitan;
- Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”;
- Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. Dr. Alexandru Obregia”;
- Spitalul Clinic „Prof. Dr. Theodor Burghele”;
- Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Osteoarticular „Foişor”;
- Spitalul Clinic Sfânta Maria;
- Spitalul Clinic Colentina;
- Spitalul de Psihiatrie Titan „Dr. Constantin Gorgos”;
- Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sîrbu”
- Centrul de Evaluare şi Tratament al Toxicodependenţelor pentru Tineri “Sf.Stelian”;
- Spitalul Clinic de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială „Prof. Dr. Dan Theodorescu”;
- Spitalul Clinic „Dr. I. Cantacuzino” (centrul nu funcţionează în zilele de sâmbătă şi duminică);
- Spitalul de Boli Cronice „Sf. Luca”

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.