Asocierea Banca Transilvania şi BT Capital Partners şi asocierea BCR, BRD şi Raiffeisen Bank au depus oferte la Primăria Capitalei pentru a intermedia o emisiune de obligaţiuni destinată refinanţării uneia dintre cele patru emisiuni de titluri lansate în anul 2015, în valoare de 555 milioane de lei, cu maturitate de trei ani, care are scadenţa la 4 mai 2018, a anunţat duminică PMB.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În anul 2005, Municipiul Bucureşti a împrumutat 500 milioane euro pe o perioadă de 10 ani, printr-o emisiune de euroobligaţiuni pe piaţa internaţională de capital, pentru realizarea unor proiecte majore de investiţii.
Pentru refinanţarea acesteia, scadentă în tranşă unică în iunie 2015, Municipiul Bucureşti a contractat la 4 mai 2015 patru finanţări rambursabile sub formă de patru emisiuni de obligaţiuni în valoare totală de 2,22 miliarde lei (500 milioane euro), fiecare în cuantum de 555 milioane lei.
Prima dintre acestea are o maturitate de trei ani, cu scadenţă la 4 mai 2018, dată la care Primăria Capitalei trebuie să achite această tranşă.
Pentru refinanţarea acestei emisiuni, PMB a lansat o licitaţie publică la 6 februarie, prin care contractează servicii financiare de intermediere a emisiunii, privind oferta/plasamentul, dar şi admiterea la tranzacţionare a obligaţiunilor.
Totodată, serviciile vizează agentul de plată pentru dobânzi (cupoane) şi valoarea nominală datorate deţinătorilor de obligaţiuni pe toată perioada de maturitate a obligaţiunilor emise.
Valoarea contractului pentru serviciile financiare se ridică la circa 2 milioane de lei, fără TVA, suma fiind plătită de la bugetul local.
Ofertele au fost deschise la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti miercuri, 14 februarie, fiind primite două oferte.
Emisiunea de obligaţiuni pentru refinanţarea tranşei scadente în mai se va face prin ofertă publică adresată investitorilor calificaţi şi va cuprinde obligaţiuni municipale, în formă dematerializată, negarantate, cu o maturitate de 10 ani şi scadenţă în tranşă unică.
Titlurile, care vor fi emise cel târziu la 20 aprilie, vor avea o dobândă plătită anual, cu o rată a dobânzii fixă. Acestea vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti pentru tranzacţionare.
"În cazul în care condiţiile pieţei sunt nefavorabile sau apar alte elemente care nu au putut fi luate în considerare, Municipiul Bucureşti poate decide să amâne, anuleze sau să modifice orice element al tranzacţiei planificate", preciza PMB în caietul de saricini al licitaţiei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.