Primăria Municipiului Bucureşti a depus proiecte pentru a obţine finanţare europeană de circa 50 de milioane de euro pentru renovarea a 13 blocuri, cât şi pentru clădiri publice, monument istoric.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În prima zi în care a început să funcţioneze Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), Primăria Capitalei a depus, prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, proiecte pentru a obţine finanţare europeană în valoare totală de aproximativ 50 de milioane de euro", a afirmat primarul general, Nicuşor Dan.

Potrivit acestuia, se doreşte renovarea a 13 blocuri, unele dintre ele monumente istorice, precum şi clădiri publice, emblematice pentru Bucureşti, cum ar fi Casa Gheorghe Tattarescu din str. Domniţa Anastasia nr. 7, Pinacoteca din str. Lipscani nr. 18-20 şi Blocul Rosenthal din Calea Victoriei nr.22-24.

"Mulţumim asociaţiilor de proprietari care au înţeles importanţa obţinerii fondurilor nerambursabile din programul «Renovarea integrată a clădirilor rezidenţiale multifamiliale» din PNRR şi au completat documentele solicitate de colegii din cadrul AMCCRS", a adăugat primarul general.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.