Primăria Braşov anunţă că până la finele lunii viitoare. unităţile de învăţământ din municipiu vor fi dotate cu table interactive, proiectoare şi ecrane de protecţie. Investiţia în astfel de echipamente depăşeşte 11 milioane de lei şi a fost făcută în cadrul programului de creştere a calităţii actului educaţional în şcolile din acest oraş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Pe lângă proiectele de investiţii în construirea de noi unităţi de învăţământ şi modernizarea celor existente, primăria continuă şi programul de investiţii în dotarea tuturor şcolilor şi liceelor cu echipamente inteligente. Astfel, până la sfârşitul lunii februarie, toate aceste unităţi de învăţământ vor fi dotate cu table interactive, proiectoare şi ecrane de proiecţie. Valoarea totală a achiziţiilor este de peste 11 milioane de lei, inclusiv TVA”, informează, joi Primăria Braşov.
Conform sursei citate, 942 de sisteme de predare interactive, compuse dintr-o tablă interactivă EvoBoard cu diagonala de 2,41 metri şi videoproiector Epson vor fi distribuite în funcţie de solicitările fiecărei şcoli. În oraş există deja unităţi de învăţământ care au fost dotate anterior, cel puţin în unele clase, cu astfel de echipamente. Pe lângă cele  942 de sisteme de predare interactive, Primăria a mai cumpărat pentru şcoli 742 de proiectoare Epson şi 574 de ecrane de proiecţie cu diagonala de 2,82 metri. 
Potrivit primarului Allen Coliban, sumele au fost alocate de da bugetul local.
Montarea acestor echipamente a început în luna decembrie şi ar trebui să se finalizeze în aprilie, conform contractului. În urma discuţiilor cu furnizorul, obiectivul municipalităţii este ca până la finalul lunii februarie toate unităţile de învăţământ să aibă la dispoziţie noile sisteme inteligente. Deja s-au finalizat lucrările la 21 dintre şcoli. 
,,Vom continua cu dezvoltarea de proiecte pentru dotarea laboratoarelor, pentru care vom obţine finanţare nerambursabilă prin PNDL. Investiţia în educaţie este o investiţie pe termen lung, este cea mai sigură investiţie în dezvoltarea unei comunităţi, iar programul pe care l-am gândit se adresează tuturor şcolilor din Braşov, astfel încât aceste condiţii să se regăsească în fiecare şcoală. În acest fel, creştem calitatea învăţământului şi reducem diferenţele între şcoli şi reducem, sper, şi rata abandonului şcolar”, a declarat Allen Coliban.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.