Comitetul de coordonare a vaccinării anunţă că 114.000 doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech vor ajunge marţi în România. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor sosi pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Imunizarea copiilor din categoria 5-11 ani va începe în 26 ianuarie, în 220 de centre la nivel naţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit CNCAV, prima tranşă de vaccinuri pediatrice soseşte în ţară, constând în 114.000 doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech.  

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.  

”Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă. Astfel, procesul de vaccinare a copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani va începe la data de 26 ianuarie”, a transmis CNCAV.  

Dozele vor fi distribuite după cum urmează:  

- Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 42.000 doze;  

- Centrul Regional de Depozitare Braşov: 12.000 doze;  

- Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 12.000 doze;  

- Centrul Regional de Depozitare Cluj: 12.000 doze;  

- Centrul Regional de Depozitare Craiova: 12.000 doze;  

- Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 12.000 doze;  

- Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 12.000 doze.  

”Reamintim că programarea se va efectua doar în centrele de vaccinare regăsite în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor  părinţilor sau ale reprezentanţilor legali. La acest moment, în platforma de programare sunt configurate 220 cabinete de vaccinare pediatrice la nivel naţional”, a transmis CNCAV.  

Harta centrelor de vaccinare este disponibilă aici: https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/  

Vaccinarea se poate realiza şi fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.  

Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Comirnaty este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile. Administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile.  

Începând cu data de 13 ianuarie, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, platforma electronică a permis programarea copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani, iar până astăzi, 24 ianuarie - ora 08.00, au fost înregistrate 3.355 astfel de solicitări.  

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.