Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă la PSD Mehedinţi, că a cerut ministrului Sănătăţii demiterea din funcţie a directorului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) şi a purtătorului de cuvânt al instituţiei, Daniel Osmanovici, după ce acesta din urmă a afirmat într-un interviu că oamenii mor indiferent dacă sistemul informatic al CNAS funcţionează sau nu. Ministrul Sănătăţii spune, într-un interviu la RFI, în contextul în care sistemul informatic al cardului de sănătate e blocat de aproape trei săptămâni, că îi va face o propunere premierului Viorica Dăncilă referitoare la şefia CNAS. Sorina Pintea s-a ferit să spună mai clar despre ce este vorba. Ea precizează, însă, că ”trebuie întâi să vedem care au fost cauzele care au dus la blocajul acestui sistem atât de mult timp”. Purtătorul de cuvânt al CNAS Daniel Osmanovici îşi explică afirmaţiile conform cărora ”oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem”, în contextul nefuncţionării platformei online, precizând că a reacţionat total nepotrivit şi lipsit de empatie şi că toţi pacienţii pot fi îngrijiţi, chiar şi cu sistemul informatic temporar offline.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Sorina Pintea: CNAS nu este în subordinea Ministerului Sănătăţii. Îi voi face o propunere premierului Dăncilă legată de postul de şef al Casei
CITEȘTE ȘI Osmanovici, despre afirmaţiile conform cărora ”oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem”: Am reacţionat total nepotrivit şi lipsit de empatie; toţi pacienţii pot fi îngrijiţi, chiar şi cu sistemul informatic temporar offline

„Am văzut declaraţiile purtătorului de cuvânt de la Casa Asigurărilor de Sănătate ceea ce arată că nu are ce căuta în această funcţie. De aceea, solicit ministrului Sănătăţii demiterea purtătorului de cuvânt al Casei Asigurărilor de Sănătate şi a  directorului CNAS. Nu vom accepta niciodată ca un funcţionar public, un om care deţine o anumită funcţie, să aibă astfel de cuvinte pentru cetăţeni”, a spus Viorica Dăncilă.

Aceasta a precizat că a discutat joi cu ministrul Sănătăţii căreia i-a solicitat demiterea celor doi înainte de a intra în conferinţa de presă de la PSD Mehedinţi.

„Am cerut demiterea purtătorului de cuvnânt şi a directorului Casei Asigurărilor de Sănătate, am avut o discuţie cu doamna ministru pe acest aspect chiar înainte de a intra în sală” a spus primul ministru.

În ceea ce priveşte blocajul sistemului cadrului de sănătate, premierul a afirmat că a cerut o analiză pentru a vedea care sunt cauzele şi va „căuta ca acest lucru să nu se repete”.

Purtătorul de cuvânt al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Daniel Osmanovici, a declarat, miercuri, la RFI, referitor la faptul că sistemul cardului de sănătate nu funcţionează de peste două săptămâni, că acesta ar putea fi repornit joi, după ce se vor face noi teste. "Nu vreau să mă duc în această zonă apocaliptică, pentru că oamenii mor şi cu un sistem, şi fără un sistem, nu vreau să sun cinic", a spus el.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.