Preşedintele PNL Sector 3, Andrei Baciu, a anunţat că organizaţia pe care o conduce a iniţiat o hotărâre de Consiliul Local, care a fost aprobată, prin care solicită Primăriei Capitalei să demareze procedurile de expropriere pentru 11 hectare de teren din parcul IOR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“În spatele meu sunt 11 hectare care au fost retrocedate şi care sunt transformate din ceea ce a fost odată un parc, un spaţiu verde, către o destinaţie privată. Noi, PNL Sector 3, am iniţiat, ieri, o hotărâre de Consiliu Local, care a fost votată şi aprobată în şedinţa de Consiliu Local prin care solicităm oficial Consiliul General, Primăriei Capitalei, să demareze procedurile de expropriere, la finalizarea tuturor opţiunilor juridice pentru recuperarea acestui teren. Vorbim de 11 hectare de teren în inima Bucureştiului, 11 hectare de spaţiu verde care nu vor mai fi spaţiu verde, cu toate implicaţiile, fie că vorbim de mediu, fie că vorbim de impactul asupra sănătăţii”, a declarat, vineri, Andrei Baciu.  
El a precizat că va fi realizată şi o petiţie pentru ca oamenii să spună ce doresc să se întâmple cu cele 11 hectare din parcul IOR. 
“Acest proces a început în 2005. Au fost mai multe procese juridice iniţiate care au luat sfârşit la începutul acestui an. A durat foarte mult timp. Însă au fost prea puţine acţiuni cu şanse reale de impact, cu şanse reale pentru ca comunitatea să redobândească aceste 11 hectare ca spaţiu verde, ca parc. Este un demers real, concret, făcut de PNL Sector 3, votat în şedinţa Consiliului Local ieri. Şi vom face toate demersurile necesare astfel încât autorităţile locale să poată să aibă cât mai mare eficienţă în a recupera aceste 11 hectare. În egală măsură, demarăm o petiţie şi o strângere de semnături în stradă şi în mediul online, ne dorim să auzim vocea cetăţenilor, ne dorim să vedem ce spun oamenii, ce îşi doresc. Din ce am discutat cu cei care locuiesc în zonă, în ultimele luni, toată lumea îşi doreşte acest lucru, recuperarea celor 11 hectare de teren, să redevină spaţiu verde, să redevină un parc”, a mai precizat Andrei Baciu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.