Preşedintele OMD Mangalia, Dumitru Filip a declarat luni că astăzi, la zi, încărcarea de turişti pe litoralul românesc este mai mare decât în Bulgaria, pe date statistice. Despre investiţiile de pe litoralul românesc, acesta a explicat că în urmă cu 10 ani aveau în zona litoral sud 15 unităţi hoteliere care nu erau deschise, în sezon, iar acum nu mai au niciunul nedeschis.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu ştiu şi litoralul bulgăresc, nu aruncăm cu noroi în nicio destinaţie, dar e cert şi sigur că zona de litoral sud din România este mai interesantă şi atractivă decât litoralul bulgăresc care s-a aplatizat destul de mult, stilul industial de all inclusive a început să scârţie şi în Bulgaria”, a spus preşedintele Organizaţiei de Management al Destinaţiei Mangalia în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News. 

El a precizat că în trecut au beneficiat de suport al statului, şi au avut un produs mai ieftin decât în Româna şi s-a creat o stare de spririt, dar vine din spate şi litoralul românesc.

”Noi pe zona asta începem să demonstrăm că locul, serviciile, efortul uman, financiar, toate aceste eforturi care se regăsesc în zonă încep să îşi facă efectul şi suntem în măsură să spunem acum că astăzi, la zi, încărcarea de turişti pe litoralul românesc este mai mare decât în Bulgaria, pe date statistice”, a precizat Dumitru Filip. 

Preşedintele OMD Mangalia a arătat că mulţi români descoperă zona de litoral. ”Acum nu mai mult de 10 ani aveam în zona litoral sud 15 unităţi hoteliere care nu erau deschise, acum nu mai avem niciun hotel nedeschis, toate au trecut printr-un proces serios de modernizare”, a explicat el.

Dumitru Filip a menţionat că statul nu mai are nimic de vânzare, a privatizat totul în zona de litoral.

”Statul nu mai administrează nimic pe litoral, mai sunt nişte structuri de gen RAAPPS, care nu au impact pe turism”, a completat el. 

Filip a mai declarat că în ceea ce priveşte viitorul, este destul de clar. ”Să fim optimişti trebuie să mai facem nişte lucruri, una dintre condiţii este accesibilitatea, transport, avion, autocar, drumuri. Trebuie aeroport de proximitate, acces facil, avem în dezvoltare Aeroportul Tuzla, să vină omul de la Paris la Tuzla să facă tratament balneo”, a explicat Dumitru Filip.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.