Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, a declarat, marţi seară, că preşedintele Klaus Iohannis a făcut o vizită privată patriarhului Daniel al Bisericii Ortodoxe Române, cei doi având o discuţie legată de manifestările organizate cu prilejul centenarului Marii Uniri şi de sfinţirea Catedralei Naţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vasile Bănescu a precizat  că cei doi au vorbit despre programul manifestărilor legate de aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire.

”Din perspectiva Bisericii Ortodoxe este un an extrem de important şi este legat inclusiv de sfinţirea Catedralei Naţionale. S-a luat în discuţie actualul stadiu al lucrărilor la Catedrala Naţională şi s-a convenit ca ziua cea mai potrivită pentru sfinţirea ei este ziua Sfântului Apostol Andrei, 30 noiembrie şi nu 1 decembrie, cum se vorbea până acum”, a spus purtătorul de cuvânt al patriahiei.

Clădirea Catedralei se desfăşoară pe o lungime de 126,10 metri, o lăţime de 67,70 metri şi o înălţime de 120,00 metri până la baza crucii de pe turla principală. Lucrările au ca termen de finalizare luna decembrie 2018.

Primul dintre cele şase clopote de la Catedrala Mântuirii Neamului şi cel mai mare, având 25 de tone, 3,3 metri înălţime şi tot atâţia metri în lăţime, care va avea o viaţă de peste 400 de ani, a fost turnat în noiembrie 2016 la Innsbruck, în Austria.

Patriarhul Daniel a oficiat, în septembrie 2016, prima slujbă la Catedrala Mântuirii Neamului, eveniment la care au asistat şi circa 2.500 de tineri care au participat la Întâlnirea Tinerilor Ortodocşi din Toată Lumea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.