Preşedintele Klaus Iohannis a conferit, luni, decoraţii pentru militarii români răniţi în septembrie 2016 în Afganistan, în urma detonării unui dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce executau o misiune de patrulare în provincia Kandahar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru curajul, devotamentul şi spiritul de sacrificiu de care au dat dovadă pe timpul îndeplinirii unor misiuni în teatrul de operaţii militare din Afganistan, ”culminând cu incidentul din data de 26 septembrie 2016”, în timpul căruia au fost răniţi, preşedintele Klaus Iohannis a conferit: Ordinul Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, de război, sublocotenentului Florin Oprea, Medalia Naţională „Serviciul Credincios” Clasa a II-a, cu însemn pentru militari, de război, plutonierului Eduard-Vlad Romilă şi Medalia Naţională „Serviciul Credincios” Clasa a III-a, cu însemn pentru militari, de război, caporalului clasa a III-a Marcel Neagu şi fruntaşului Costică-Victor Tarnovschi.

Totodată, în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru profesionalismul şi curajul de care au dat dovadă pe timpul îndeplinirii unor misiuni în teatrul de operaţii militare din Afganistan, ”culminând cu incidentul din data de 26 septembrie 2016”, prilej cu care au acţionat în mod exemplar pentru salvarea camarazilor lor, preşedintele Klaus Iohannis a conferit Medalia „Bărbăţie şi Credinţă” clasa I, cu însemn pentru militari, de război, plutonierului Octavian-Florin Vaţi şi caporalului clasa a III-a Constantin Puiu.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Decorările au fost făcute la propunerea ministrului Apărării Naţionale, Gabriel-Beniamin Leş, precizează sursa citată.

Incidentul în care au fost răniţi militarii români a avut loc însă în 25 septembrie 2016.

Atunci, patru militari din Batalionul Protecţia Forţei ”Rechinii Albi” - Sublocotenentul Florin Oprea, plutonierul Eduard-Vlad Romilă, caporalul Marcel Neagu şi soldatul Costică-Victor Tarnovschi - au fost răniţi în urma detonării unui dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce executau o misiune de patrulare în provincia Kandahar. Costică Victor Tarnovschi suferise răni superficiale şi şi-a reluat activitatea. De asemenea, la începutul lunii octombrie, MApN anunţa că starea de sănătate a celorlalţi trei militari răniţi în 25 septembrie în Afganistan şi spitalizaţi la Centrul medical regional american din Landstuhl, Germania, evoluează foarte bine, iar Florin Oprea urma să revină în teatrul de operaţii din Afganistan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.