Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru modificarea şi completarea anexei la legea nr. 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope, transmite Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Legea are ca obiect de reglementare modificarea şi completarea Anexei la Legea nr. 339/2005.

Potrivit expunerii de motive a actului normativ, „intervenţiile legislative sunt argumentate prin faptul că Organismul Internaţional pentru Controlul Stupefiantelor al Organizaţiei Naţiunilor Unite a comunicat statelor părţi că tabelele Convenţiei Naţiunilor Unite asupra substanţelor stupefiante din 1961, respectiv din Convenţia Naţiunilor Unite asupra substanţelor psihotrope din 1971, au fost modificate, respectiv completate de către Comisia pentru stupefiante a ONU şi, în consecinţă, solicită statelor membre completarea corespunzătoare a legislaţiilor naţionale în scopul punerii sub control a acestora. Potrivit proiectului, 12 substanţe sunt mutate din Secţiunea - Plante şi substanţe aflate sub control naţional a Tabelului I în Secţiunea Psihotrope a aceluiaşi tabel al Anexei la Legea nr.339/2005”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.