Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, l-a criticat pe ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, care s-a aflat miercuri în judeţul Timiş şi care nu s-a interesat de situaţia din comuna Sacoşu Turcesc unde sunt mai multe cazuri de coronavirus, iar Primăria a fost închisă, în timp ce primarul a solicitat intrarea în carantină a localităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, a scris pe pagina sa de Facebook, că ministrul Sănătăţii ignoră nevoile judeţului.

”Ministrul Sănătăţii ignoră nevoile judeţului Timiş. Sacoşu Turcesc are nevoie de sprijin. Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" are nevoie de sprijin. Spitalul CFR are nevoie de sprijin. Spitalul Municipal din Lugoj are nevoie de sprijin. Iată doar patru dintre problemele imediate de la nivelul judeţului Timiş, pe care aş fi dorit să le abordez cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru. Din păcate, în timp ce mă aflu în judeţ, în mijlocul focarului de Coronavirus de la Sacoşu Turcesc, unde o comunitate întreagă este speriată şi aşteaptă sprijin, aflu ”pe surse”, că ministrul are întâlniri, mai mult sau mai puţin politice, în Timişoara, cu spuma liberalilor de aici. L-aş fi luat cu mine, poate aveam ocazia, în maşină, pe drum, să-i explic cum am găsit resurse, la Consiliul Judeţean, să ajutăm spitalele din judeţul Timiş, în timp ce DSP-ul condus de domnia sa nu a livrat, până în acest moment, nici măcar un singur echipament de protecţie sau teste pentru personalul medical. Domnule ministru, lăsaţi politica! Vă invit în mijlocul oamenilor din provincie. Veniţi cu măsuri concrete de luptă împotriva COVID-19!”, a scris Dobra pe Facebook.

În Primăria comunei Sacoşu Turcesc din judeţul Timiş cel puţin două angajate au fost infectate cu coronavirus, iar tot personalul a intrat în izolare la domiciliu. Primarul Gaberiel Killler a prezentat situaţia Comitetuşui pentru Situaţii de Urgenţă Timiş care la rândul său a solicitat Ministerului de Interne carantinarea localităţii. Deocamdată nu a sosit un răspuns oficial din partea MAI.

Miercuri, Consiliul Judeţean Timiş a iniţiat o campanie de igienizare şi dezinfecţie a străzilor din Sacoşu Turcesc.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.