Preşedintele Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării (CNCD), Asztalos Csaba, spune, "pentru cei care manipulează", că este neconstituţional orice demers de modificare a Codului civil în sensul de a fi permisă căsătoria între persoane de acelaşi sex.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Consiliului Naţional de Combatere a Discriminării a postat, luni, pe Facebook, un mesaj intitulat "Pentru cei care manipulează", în care arată că este neconstituţional orice demers de modificare a Codului civil în sensul de a se permite căsătoria între persoane de acelaşi sex. "Art. 48 alin. (1) din Constituţia României permite doar căsătoria dintre o femei şi un bărbat!", precizează Asztalos Csaba.

El aminteşte de decizia 580 a Curţii Constituţionale din anul 2016: “În anul 1991, când Constituţia a fost adoptată, căsătoria era privită în România în accepţiunea sa tradiţională, de uniune între un bărbat şi o femeie. Această idee este susţinută de evoluţia ulterioară a legislaţiei în materia dreptului familiei din România, precum şi de interpretarea sistematică a normelor constituţionale de referinţă. Astfel, art.48 din Constituţie defineşte instituţia căsătoriei în corelaţie cu protecţia copiilor, deopotrivă “din afara căsătoriei” şi “din căsătorie”. Este evidentă, deci, componenta biologică ce a fundamentat concepţia legiuitorului constituant în privinţa căsătoriei, fiind fără îndoială că aceasta a fost privită ca uniunea dintre un bărbat şi o femeie, câtă vreme numai dintr-o astfel de uniune, indiferent dacă este în căsătorie sau în afara ei, se pot naşte copii".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.