Autorităţile judeţene din Buzău au terminat de evaluat pagubele produse de inundaţiile de săptămâna trecută, stabilind că va fi necesară suma de 2,1 milioane euro doar pentru repararea drumurilor. Consiliul Judeţean (CJ) Buzău va înainta Guvernului un raport estimativ în speranţa alocării de bani de la bugetul de stat pentru refacerea infrastructurii judeţene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, a declarat, marţi, că s-a finalizat evaluarea pagubelor produse în urma inundaţiilor de săptămâna trecută.

„S-a terminat evaluarea estimativă a pagubelor. Vom vedea clar la începerea lucrărilor care va fi valoarea totală. În urma calamităţilor din ultima vreme, suma totală ar fi de 9,7 milioane  de lei, adică peste 2,1 milioane de euro. Sunt afectate Zona Lopătari – Mânzăleşti - Vintilă Vodă şi Chilii - Cănesti. Vom depune documentaţia pentru a promova o Hotărâre de Guvern pentru a solicita această sumă”, a declarat Petre Emanoil Neagu.

Potrivit acestuia, ploile torenţiale au dus la producerea de inundaţii care au distrus drumuri, poduri, punţi şi podeţe, iar viiturile formate au luat chiar şi animalele din curţile oamenilor. 

Cele mai grav afectate sunt drumurile judeţene, din două puncte cheie, respectiv Valea Verzei din Căneşti şi Malul cu Sare din zona Mânzăleşti. Pentru că aici drumurile se pot surpa în orice moment, existând riscul ca sute de oameni să rămânăm izolaţi, Consiliul Judeţean a decis să înceapă lucrările înainte de alocarea banilor de la Guvern, urmând ca după ce Executivul va aloca banii să fie finalizate lucrările.

„Noi ne vom apuca de intervenţie şi nu vom aştepta să vină banii de la Guvern. Vom începe în două puncte din zona Chilii - Căneşti pentru că sunt de extremă urgenţă şi orice zi de întârziere poate face ca cetăţenii să rămână izolaţi. Se va interveni şi la Vintilă Voda - Mânzaleşti şi în câteva zile vor începe lucrările. După ce Guvernul va aproba alocarea sumei de bani vor începe lucrări mai ample pentru ca lucrurile în zonă să revină la normal”, a mai spus preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu.

Judeţul Buzău s-a aflat, săptămâna trecută, sub avertizare cod galben de furtună, dar şi sub avertizare de inundaţii emisă de hidrologi. În mai multe localităţi s-au înregistrat probleme din cauza inundaţiilor, fiind şi drumuri blocate de aluviuni, copaci căzuţi şi apă.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.