Preşedintele ANPC, Horia Alexandrescu a avut discuţii cu Asociaţia Partida Romilor ProEuropa, privind comerţul ambulant de pe plajă. El a arătat că nu vorbim de o verificare a ligheanului de acasă, ci de identificarea unor spaţii unde să se prepare alimentele în condiţii de siguranţă maximă. Preşedintele ANPC a spus că aşteaptă soluţii iar dacă se întârzie şi se aglomerează din nou comerţul ambulant pe litoral vor lua măsuri aşa cum au făcut-o şi în alţi ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Horia Constantinescu a declarat în emisiunea Proiect de ţară: România de la Prima News că a discutat cu Nicolae Păun, preşedintele Asociaţiei Partida Romilor Pro-Europa, despre acest comerţ ambulant pe plajele de pe litoral. 

”Comerţul ambulant pe plajă este interzis, ceea ce am discutat a fost cum putem să îl transformăm într-un sistem de vânzare aşa cum fac astăzi curierii de mâncare, să aducem lucrurile dntr-o zonă neagră aproape gri, într-o zonă luminată, cu spaţii de procesare a alimentelor autorizate, cu condiţii sigure pentru consumatori. Există case de marcat portabile, ca lucrul acesta să intre în legalitate. În loc să încurajăm un sistem de a ne face că nu vedem mai bine facem lucrurile să funcţioneze. Au rămas că vor căuta spaţii”, a spus preşedintele ANPC.

El a arătat că numai în condiţii agreate şi autorizate se poate face acest tip de comerţ pe plajă.

”Nu vorbim de o verificare a ligheanului de acasă, ci de identificarea unor spaţii unde să se poată face prepararea, procesarea alimentelor, în condiţii de siguranţă maximă, autorizate. E clar că vorbim de o structură comercială, să găsească firma în care să se asocieze şi să colaboreze, trebuie să treacă prin toate sistemele de evaliuare, şi ANSVSA, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi ANPC”, a completat el.

Horia Constantinescu a mai spus că produsele comercializate în condiţii nesigure reprezintă un pericol pentru copii în primul rând, iar acest lucru trebuie stopat.

”Aşteptăm un semn de la cei care s-au hotărât să facă lucrurile cum trebuie, dacă vedem că lucrurile se întârzie şi se aglomerează din nou comerţul ambulant pe litoral vom lua măsuri aşa cum am făcut-o şi în alţi ani”, a afirmat preşedintele ANPC.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.