Premierul Nicolae Ciucă, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu şi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, au vizitat joi Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş. Şeful Executivului a amintit că recent a fost aprobată în Guvern o investiţie de peste 523 milioane lei într-un nou Centru Chirurgical Cardiovascular al Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant, prin PNRR. „Anual, această echipă a excelenţei realizează 1.000 de intervenţii chirurgicale cardiovasculare, dintre care peste 250 la copii, 4.000 de proceduri de cardiologie intervenţională, peste 6.000 de pacienţi adulţi şi copii trataţi şi externaţi”, a mai spus prim-ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Zeci de mii de copii şi oameni de toate vârstele au primit o nouă şansă la viaţă de la echipa medicală a Institutului Inimii din Târgu Mureş. Anual, această echipă a excelenţei realizează 1.000 de intervenţii chirurgicale cardiovasculare, dintre care peste 250 la copii, 4.000 de proceduri de cardiologie intervenţională, peste 6.000 de pacienţi adulţi şi copii trataţi şi externaţi. Progresul activităţii medicale din Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş este impresionant. Am vizitat astăzi această unitate medicală de elită pentru a transmite mesajul ferm de susţinere guvernamentală al extinderii Institutului Inimii”, a afirmat Nicolae Ciucă, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Guvernului României. 
 
Premierul a mai spus că a fost aprobată în Guvern o investiţie de peste 523 milioane lei necesară construirii unui nou Centru Chirurgical Cardiovascular al Institutului din Târgu Mureş, prin PNRR.
 
„Am aprobat recent în Guvern construirea unui nou Centru Chirurgical Cardiovascular al Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant, împreună cu alte 26 de obiective importante din domeniul sănătăţii. Investiţia de la Târgu Mureş, de peste 523 de milioane de lei, o vom asigura din finanţare europeană, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Îmbunătăţim astfel condiţiile şi creştem cu peste 50% capacitatea Institutului Inimii de a realiza intervenţii medicale pentru sănătatea oamenilor. Felicit echipa medicală şi managerială a Institutului, îi doresc succes mai departe în misiunea salvării vieţii oamenilor! Apreciez efortul autorităţilor locale şi le încurajez să susţină în continuare această unitate medicală de elită!”, a completat Ciucă. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.