Premierul Nicolae Ciucă a convocat, marţi, în format hibrid, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), pentru aprobarea procedurilor prin care România va beneficia de două echipamente de producere a oxigenului medical, donate de NATO.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Aceste echipamente medicale sunt  destinate încărcării buteliilor de oxigen medical necesare continuării îngrijirilor medicale pentru pacienţii care necesită oxigen, arată comunicatul de presă al Executivului.
 
„Mulţumesc partenerilor noştri din Alianţa Nord-Atlantică pentru acest act puternic de solidaritate şi sprijin, dovadă a relaţiei strategice consolidate, orientată spre rezilienţă şi protecţie a comunităţilor în faţa dezastrelor”, a afirmat Nicolae Ciucă, potrivit sursei citate.
 
La Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a fost aprobată Hotărârea nr. 38 din 30.08.2022, ca urmare a scrisorii Centrului Euro-Atlantic de Coordonare a Răspunsului la Dezastre prin care informează reprezentantul României la NATO cu privire la faptul că Alianţa Nord-Atlantică îşi exprimă disponibilitatea de a face o donaţie României.
 
Mai multe detalii despre decizia CNSU pot fi regăsite în ANEXĂ.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.