Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri, că România, în acest moment are nevoie de o reformă administrativă rapidă. El a arătat că toată lumea a vorbit despre reforma în administraţie, întrebând câţi oameni pleacă, dar nu are niciun punct forte această întrebare. ”Reforma trebuie să aducă servicii mai bune. Reforma trebuie să aducă abordări mai bune”, a mai spus şeful Executivului, în deschiderea Forumului Studenţilor Români de Pretutindeni (FSRP) – ediţia 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marcel Ciolacu le-a spus studenţilor că vrea să le vorbească despre perspectiva reformei administrative.

”Întotdeauna noi, politicienii, am vorbit de reforme când ne-a căzut nouă bine, când credeam noi că ne va aduce un avantaj politic sau când credeam noi că atunci nu vom deranja foarte multă lume. Total fals. Despre reforme, mai ales despre reforma administraţiei, trebuie să vorbeşti atunci când are nevoie societatea de această reformă. România, în acest moment, are nevoie de o reformă administrativă rapidă”, a spus şeful Executivului.

Ciolacu a arătat că societatea românească a evoluat enorm în ultimii ani.

”De aceea, avem nevoie de tineri bine pregătiţi în administraţie. Tineri care să pună lucrurile în mişcare, tineri dinamici. Dacă se poate, cu aceeaşi rapiditate cu care acţionaţi de fapt dumneavoastră, zi de zi. Marea problemă a noastră acum nu este cât de mult ne dezvoltăm. Alocările bugetare pentru proiecte strategice, atât din fonduri europene, cât şi din fonduri de la bugetul de stat sunt vitale în domeniul energiei, infrastructurii rutiere, a agriculturii. Asta ne arată foarte clar dimensiunea creşterii României. Este pentru prima oară în istoria României când avem un buget pe programe şi avem alocaţi 7% din PIB pentru investiţii directe”, a mai spus premierul.

Şeful Executivului a mai afirmat că ”marea problemă a României, în schimb, şi a noastră personală, indiferent dacă suntem în administraţie centrală, locală sau societatea civilă sau în şcoală este rapiditatea cu care ne dezvoltăm”.

”Războiul din Ucraina a schimbat ritmul şi îl va schimba în continuare şi eu cred că aici lucrurile trebuie schimbate. Nu mai avem timp de pierdut. Este evident că trebuie să găsim soluţiile să accelerăm acest lucru. Eu nu îmi doresc să am un discurs politic, că mai trebuie sacrificate generaţii. Nu îmi doresc să vin în continuare ca şi om politic în faţa românilor, să spun că putem merge pe străzile şi drumurile din România, că putem traversa România în câteva zile, în loc să o traversăm în câteva ore pe autostrăzi. Cred că este un moment în care trebuie să ţinem ritmul cu reformele impuse de Uniunea Europeană, dar sunt nişte reforme benefice pentru orice societate, fiind nişte reforme care prea mult nu au fost implementate în România şi au făcut diferenţă şi aşa au apărut slogane cum că "Vrem o ţară ca afară", fiindcă diferenţele erau foarte mari, mai ales în domeniul infrastructurii sau în serviciile publice”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a mai subliniat că ”toată lumea a vorbit despre reforma în administraţie, întrebând câţi oameni pleacă”.

”Nu are niciun punct forte această întrebare. Reforma trebuie să aducă servicii mai bune. Reforma trebuie să aducă abordări mai bune. Sunt ferm convins că împreună, în cele cinci zile, veţi face o listă completă a lucrurilor pe care le avem de făcut împreună. Îmi doresc ca tinerii din România, la fel ca şi fiul meu, să rămâneţi în România, cei care faceţi studiile în străinătate, să reveniţi în România, cei care au ales să plece până acum să revină în România, pentru că indiferent unde trăim şi unde mergem, România rămâne ţara noastră. Nu cred că există pentru un părinte mai mare durere decât când îi pleacă copilul de acasă şi alege un drum, pentru că noi, politicienii, poate şi fiecare părinte în parte, considerăm că nu ne-am ridicat la nivelul aşteptării dvs”, a mai spus premierul Ciolacu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.