Premierul Viorica Dăncilă a transmis marţi după-amiază un mesaj pentru victimele tragediei din clubul Colectiv, spunând că societatea românească va fi marcată mult timp de această tragedie, care îi responsabilizează pe oameni să vadă clar atunci când lucrurile nu merg cum ar trebui şi să le îndrepte. Iniţial, Viorica Dăncilă a evitat să răspundă când un jurnalist a întrebat-o dacă are un mesaj pentru victime.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Gândul meu se îndreaptă în aceste zile către tinerii care şi-au pierdut viaţa în tragicul incendiu din Clubul Colectiv şi către cei care au suferit în urma acestui cumplit incident. Societatea românească va fi marcată mult timp de această tragedie, care ne responsabilizează să vedem onest când lucrurile nu merg cum ar trebui şi să le îndreptăm. Întreaga mea compasiune şi condoleanţe familiilor şi prietenilor greu încercaţi, iar celor răniţi le doresc putere şi sănătate!”, a transmis Viorica Dăncilă printr-un comunicat de presă al Guvernului.

Premierul Viorica Dăncilă a fost întrebată de jurnalişti, marţi dimineaţă, când se împlinesc trei ani de la tragedia din Clubul Colectiv, dacă are un mesaj pentru victime, însă ea nu a răspuns întrebării şi a plecat.

Trei ani au trecut de la una din cele mai mari tragedii din istoria recentă a României – incendiul din clubul Colectiv. După seara de 30 octombrie 2015, 65 de tineri au murit, iar alţi aproape 200 au fost răniţi. Chiar şi acum, supravieţuitorii încă se luptă cu rănile, cu operaţiile şi cu coşmarurile trăite în zilele următoare incendiului. „Nu avem nimic”, spun ei, nici spitale pentru arşi, nici pansamente speciale, nici empatie din partea medicilor. Au fost începute anchete penale, dar la trei ani de la tragedie nu există niciun vinovat.

Marţi seara, victimele tragediei din Colectiv vor fi comemorate prin „Marşul Chitarelor”, care începe în Piaţa Unirii, spre Piaţa Bucur.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.