Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că în şedinţa de joi a Guvernului va fi adoptat un act normativ, în concordanţă cu legislaţia europeană, care prevede garantarea pachetelor de servicii turistice, precizând că proiectul a fost discutat în detaliu cu operatorii din turism, cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) şi cu reprezentaţii Comisiei Europene. Dăncilă a mai spus că nu vor mai fi cazuri de români abandonaţi în diferite colţuri ale lumii, repatrierea acestora în situaţii speciale urmând să fie reglementată printr-o procedură specială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Un act normativ important pe care îl vom adopta astăzi se referă la garantarea pachetelor de servicii turistice, în deplină concordanţă cu Directiva europeană în domeniu. Am plecat de la premisa că turistul trebuie protejat. Aceasta este acum principala noastră preocupare. Românii îşi fac planuri de vacanţă, fac economii pentru a-şi petrece câteva zile fără griji. Este datoria noastră să găsim modalităţi de garantare deplină a banilor pe care cetăţenii îi rezervă pentru zilele de vacanţă”, a anunţat premierul Dăncilă.

Ea a spus că este un proiect discutat în detaliu cu operatorii din turism, cu Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului (ANPC) şi cu reprezentaţii Comisiei Europene, iar soluţiile introuduse în actul normativ sunt: poliţă de asigurare, scrisori de garanţie bancară şi un fond mutual. Ministerul Turismului a avut disucţii cu asiguratorii, care au pregătit deja un pachet pentru o astfel de asigurare pentru agenţiile de turism.

Premierul a garantat că nu vor mai fi cazuri de români abandonaţi în diferite colţuri ale lumii, repatrierea acestora în situaţii speciale urmând să fie reglementnată printr-o procedură specială.

“Pentru că mulţi turişti români aleg să îşi petreacă vacanţa în afara ţării, acest act normativ prevede şi procedura specială de repatriere a turiştilor români aflaţi în dificultate. Nu vom mai avea cazuri în care, practic, românii să fie abandonaţi în diferite colţuri ale lumii”, a mai spus Dăncilă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.